Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017. augusztus 16-20. Szigetközi vízitúra (1-5 nap)

robi110423073.jpgSzigetközi, 1-5 napos vízitúrák családoknak, baráti társaságoknak 2017. aug 16-a és augusztus 20-a között!


Meseszép.  Varázslatosan gyönyörű, maximálisan biztonságos. Tiszta víz, több száz kilométer vízi labirintus. Igény szerinti szállás!
S
átras, vendégházas, panziós elhelyezéssel is csillagtúrák - vagyis nem kell költözködni, mégis minden nap más és más vizet fedezünk fel. 

A vízitúra lehet 1, 2, 3, 4 vagy 5 napos.

Itt az egyik szerdától vasárnapig tartó 5 napos vízitúra turnus leírását olvashatod, de egyedi vízitúraként kezdhetitek máskor is a kenuzást, és maradhattok amíg jól esik, lehet a túra 2 nap, lehet 2 hét és lehet 2 hónap!
 


Opcionális "nulladik" nap:
www.szigetkozvizitura.hu-dunaszigeti-tamaszpontunk.jpgSzállásra beköltözés vagy sátorverés és bármilyen móka. Szállás Dunaszigeten vagy Dunakilitiben. Tudunk javasolni vendégházakat, vendégházak udvarát vagy kempinget a sátrazáshoz, ill. panziókat és wellness hotelt is.
Népszerűek az olyan vendégházak és azok udvarai, ahol egy társaságon belül is vannak olyanok, akik szobát, fürdőszobát igényelnek és vannak, akik sátrazni szeretnének. Így mindenki a számára szallas-fogmosas.jpgmegfelelő szálláson lehet - és mégis együtt van a csapat. Mind a szobában lévő "bentieknek", mind az udvaron sátrazóknak külön (kulturált) vizes blokk, külön, felszerelt konyhák, óriási hűtőszekrények szolgálják a kényelmét.

 

 


Szerda: A Csökös-ág és a Cikolai zegzugok
szigetkozi-vizitura-dunakiliti-talalkozasi-hely-a-parton-www.vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpg10:00 Találkozás a most először vízitúrázó vendégekkel a képen látható ugráló fánál (a vízparton) Dunakilitiben a Vadvíz kempingben.
A felszerelés kiosztását követően megtanítjuk a kenu kormányzásának és az evezésnek az alapjait. 
Találkozás visszatérő barátainkkal néhány perccel oktatas.jpg10:30 előtt.10:00 Találkozás a becsatlakozók közül azokkal, akik még nem ültek kenuban korábban, nekik tanítás, majd mindenkinek napi tájékoztató. Wc, naptejezés stb. után
10:30 Indulás Dunakilitiről

a-csokoson.jpg11:30 A világ egyik legvadregényesebb vize: a Csökös-ág
13:30 Kedvező vízállás esetén a Revolver és a Paducos ágak között "az észak-nyugati átjáró" nyitva lesz és olyan csodát fedezünk fel, hogy az szavakkal leírhatatlan 
17:00 Érkezés Dunaszigetre (a nap során lesz kiszállás bőven)

 

 

Csütörtöki vízitúra: A legszebb labirintus
0680.jpg10:00 Ha még nem kenuztál,  kérünk 10 órára gyere, megtanítjuk a kenu kormányzását.

A nap során módosult tudatállapotba jutunk, transzba esünk, egy másik világban járunk. Énekelnek a madarak, zsong az erdő, csobognak az evezők, mégis csend van. A hangulat hihetetlen. A természet templomában vagyunk. A Jakabi-ágon fölöttünk összezár a lombkorona, sőt, mi is gyakran lehajlunk a behajló ágak alatt.
10:30 Logisztika és a szokásos rituálé, készülődés, bemelegítés, naptejezés, vízfeltöltés, wc stb. után indulás Dunaszigetről
12:00 A gyönyörűséges Jakabi-ág
13:00 Ebéd a Barkási-hídon, folytatjuk a leírhatatlant
17:00 Érkezés Dunakilitibe 

 

Pénteki kenuzásunk: Best of Szigetköz
4-holgy-kenuban.jpg10:30 Indulás Dunakiliti Vadvíz kempingből
11:20 Rudi- és a Szigetelő-ágak, majd egy zátonytól a romantikus lelkek úszva mehetnek (levitethetik magukat a sodrással) Doborgazig!
13:30 Schissler-áteresz 
13:45 Ebédszünet a Zátonyi és a Gazfűi-Holt Duna találkozásánál, ahol meleg étel, pl. a világ legjobb halászleve is vásárolható
14:30 Újra a vízen
15:30 A Görgetegi-bukó
16:15 Érkezés Dunakilitibe

 

Szombati vízitúra: A világ 8. csodája
helenas-csoportkep.jpgTalálkozás (ezt a vízitúra előtt egyeztetjük) vagy a szálláson vagy már a vízparton a vízre szállás helyén vagy a Dunakiliti Vadvíz kempingben vagy a vízállástól függően az egyik dunaszigeti kikötőben.
9:30 A (csak pár percig) kezdőket megtanítjuk kenuzni
10:00-re várjuk a rutinos vízitúrázókat, tájékoztató a vízitúráról, szabályok, a felszerelés kiosztása, a kormányzás, naptejezés, wc....
0160-fiuk.jpg10:30 wc, naptejezés után indulás a világ egyik legszebb tájaira! 
12:15 A Helenai tavak és fürdés
13:30 Ebéd. Az ebéd lehet saját, de meleg ebéd is rendelhető és - mondjuk - egy szarvaspörkölt még melegen a világ végén terem.
14:00 Indulás az Öregréti bukó felé

szigetkozi-vizitura-oregreti-buko-www.vizitura.eoldal.hu-vizitura.org.jpg15:00 Opcionálisan egy vadregényes ág vagy a túravezető átül hozzátok és felfelé egy kis "rafting"
16:00 Indulás haza; kedv függvényében egy izgalmas hosszabb úton vagy hiperintenzív relaxációval
Érkezés 17.00-kor (a nap során wc-szünet, pihenő van sok).

 


Vasárnap: Vízitúra a Tejfalusi ágakban
csalanosi-uj.jpg9:30 A vasárnap még kezdők megtanulnak kenuzni
10:30 Indulás Dunakiliti Vadvíz kempingből
11:15 Egy eldugott világ: a Csalánosi-áteresz, megint egy kis csoda: "zöld gyepen" evezünk, a békalencsétől itt nem látjuk magunk alatt a vizet. 
13:00 Ebéd (önellátó)

szigetkoz-333.jpg14:00 Hol vagyunk? Ez a Pantanal vagy a Rudi-rét?
15:15 Az Alsó-Sebes és a "jacuzzi"
16:00 Felső-Sebes
16:30 Érkezés a kempingbe, bár külön nem tüntettük fel a kiszállásokat, de lesz bőven!

 


 

Egyedi igények szerinti (testre szabott) vízitúra
1070-paduc-ag.jpgEgyéni igények szerint tervezett vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat legalább 4 fős csoportnak az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Lehet kérni éjszakai kenus túrát, kajakot, baby sittert. Szívesen biztosítunk minőségi étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben,

+36 209 342 760, szigetkozvizitura@yahoo.com


Túradíjak a Szigetköz-vízitúra résztvevőinek
 

 

Jelentkezés és fizetés: Jelentkezés a vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com) és a túradíj átutalásával. 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a kenutúrára jelentkező nevét, a létszámot, a vízitúra időpontját és helyét beírni.
(Pl. Szigeti Virág, 9 fő, 08. 16-20.)