Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017. július 17-23. Szigetközi vízitúra (1-7 nap)

1110.jpgSzigetközi minőségi, biztonságos, de OLCSÓ vízitúra.
7 nap csoda. Gyermekes családoknak tökéletes vakáció:
2017. július 17-23.Ellátás: önellátás vagy rendelt vacsora. 
Szállás: igény szerint sátor vagy vendégház, panzió, ill. wellness.
A 7 napos Szigetközi vízitúra minden napján más és más csodát fedezünk fel.
A
vízitúrába tetszőleges időre is be lehet kapcsolódni!!
(A kezdőknek evezés oktatás)

Szállás Dunaszigeten vagy Dunakilitiben. Mindkét, egymás melletti bűbájos községben számos szálláslehetőség között lehet választani. A kempingtől a vendégházakon és panziókon át a wellness, sőt golfhotelig minden kategória megtalálható.

Vendégeink körében népszerű két vendégház és azok udvarai, így azok is, akik a társaságon belül szobát, fürdőszobát igényelnek, és azok is, akik sátrazni akarnak, a www.szigetkozvizitura.hu-dunaszigeti-tamaszpontunk.jpgszámukra megfelelő szálláson vannak - és mégis együtt van a csapat. A sátrasoknak is van külön, kulturált vizes blokk és felszerelt konyha, benne óriási hűtőszekrények.
Erre a vízitúrára lehet jönni bármikortól bármeddig. Ahogy tetszik.


Opcionális "nulladik" nap:
oktatas.jpgHa valaki "messziről" jön vagy csak nem szeret korán kelni, annak érdemes a kezdési nap előtti "nulladik" napon befutnia.
Ekkor megejthető a szállásra beköltözés vagy sátorverés - és indulhat a vakáció! Egy kis strandolás, majomhintás ugrálás, a környék felfedezése, bevásárlás, főzés stb.

 

Hétfő: Vízitúra az Ördög-szigeti tavakhoz és azokon túl
szigetkozi-vizitura-dunakiliti-talalkozasi-hely-a-parton-www.vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpg10:00 Találkozás a most először vízitúrázó vendégekkel a képen látható "ugráló fánál" a vízparton Dunakilitiben a Vadvíz kempingben. A felszerelés kiosztását követően megtanítjuk a csak néhány percig "kezdőkkel" a kenuzás (esetleg kajakozás) csínját-bínját.

Találkozás visszatérő barátainkkal néhány perccel 10:30 előtt, 10:30-kor tájékoztató a vízitúráról, szabályok, wc, naptejezés.
A kenu ülésekre valami fenék alá valót hozzatok, kispárna, szétvágott polifoam, összehajtott törölköző jól jön erre a célra, oktatas.jpgés kell spárga vagy ragasztó, hogy a helyén is maradjon. A "profik" egy "popsi" méretű hungarocell darabot hoznak erre a célra. 

 

11:00 Indulás a világ egyik legszebb tájára!
12:30 Ebédszünet árnyékban, az ebéd önellátó vagy meleg ebéd is rendelhető és pl. ordogsziget-gattyan-krisztina-uj.jpgegy szarvaspörkölt a "világ végén" terem. 
13:00 Az Ördög-szigeti tórendszer bejárása, fürdés a kristálytiszta tavak egyikében, amely nyáron melegebbre melegszik mint a Balaton 
14:00 A Titkos-tó
14:30 Az izgalmas tórendszer felfedezése után egy kis játék
15:30 Indulás a Szigetparti bukó felé
16:00 Kikukkantunk az Öreg-Dunára, ha van rá igény, átsuhanunk a szlovák oldalra és ki-, pontosabban felsétálunk a Felvíz-csatornához, annak is a legszélesebb pontjához
16:30 Ismét egy "itt a madár sem jár" Szigetközi ágban, ügyeseknek pontyfogás kézzel és indulás haza 
17.00 Érkezés Dunakilitibe

 


Keddi vízitúra: Kék lagunák
1110.jpg10:00 Ha van kedden először vízitúrázó és a kenutúrába a keddi nappal becsatlakozó vendég, akkor kérjük, hogy ők 10 órára jöjjenek, egyébként a rutinos vízitúrázókkal randevú fél tizenegy előtt pár perccel

10:30 Indulás Dunakiliti Vadvíz kempingből
11:00 Mai első "speedünk" a Csökös-ág
11:45 Az Öreg-Duna 
12:15 Belépünk a Csallóközbe, ahol olyan csodák várnak rád, hogy ihaj - mint a Szigetközben!
Vagyis az elképzelhető maximum
13:30 Ebédszünet
13:30 Újra a vízen
15:30 Ismét itthon
15:45 A Görgetegi-bukó
17:00 Érkezés az indulási kikötőbe (beszállás az itt lévő autókba és mindenki a szállásra hajt) 

 


Szerda: A "Csökös" és a Cikolai zegzugok
a-csokoson.jpgHa még nem kenuztál és a szerdai nappal kezditek a vízitúrát, kérjük, hogy 10-re érkezzetek. A felszerelés kiosztását követően megtanítunk evezni. A rutinos (tapasztalt / nem kezdő) vízitúrázók kérünk, hogy ti 10:30-ra vagy pár perccel 10:30 előtt jöjjetek. Tartunk (
mindenkinek) egy napi eligazítást, majd wc, naptejezés után vízre szállunk
10:30 Indulás Dunakilitiről
11:30 A világ egyik legvadregényesebb víze: a Csökös-ág. A név nem túl romantikus, de valami olyan földöntúli gyönyörűség, hogy ihaj. 
13:30 Kedvező vízállás esetén a Revolver és a Paducos ágak között "az észak-nyugati átjáró" nyitva lesz és olyan csodát fedezünk fel, hogy az se írható le szavakkal. "Muszáj" látni.   
17:00 Érkezés Dunaszigetre (a nap során lesz kiszállás bőven)

 

 

Csütörtök: A világ legszebb labirintusa
0680.jpg10:00 Ha "új" vízitúrázó vagy (Isten hozott!!), kérünk 10 órára gyere, megtanítjuk a kenu kormányzását.

A nap során módosult tudatállapotba jutunk, transzba esünk, de tesszük ezt csak a természet segítségével, egy másik világban, egy másik univerzumban járunk. Énekelnek a madarak, zsong az erdő, csobognak az evezők, mégis csend van. A hangulat hihetetlen. A természet templomában vagyunk. A Jakabi-ágon fölöttünk összezár a lombkorona, sőt, mi is gyakran lehajlunk a behajló ágak alatt.
10:30 Logisztika és a szokásos rituálé, készülődés, bemelegítés, naptejezés, vízfeltöltés, wc stb. után uccu, indulás - Dunaszigetről
12:00 A gyönyörűséges Jakabi-ág
13:00 Ebéd a Barkási-hídon, folytatjuk a leírhatatlant
17:00 Érkezés Dunaszigetre  

 


Pénteki kenuzás: Best of Szigetköz
4-holgy-kenuban.jpg
Találkozás a most először vízitúrázó vendégekkel a vízparton Dunakilitiben a Vadvíz kempingben. 
A felszerelés kiosztását követően megtanítjuk a csak néhány percig "kezdőkkel" a kenuzás (esetleg kajakozás) csínját-bínját. 
10:30 Indulás Dunakiliti Vadvíz kempingből
11:30 Rudi- és a Szigetelő-ágak, majd egy zátonytól a romantikus lelkek úszva mehetnek (levitethetik magukat a sodrással) Doborgazig!
13:30 Schissler-áteresz 
13:45 Ebédszünet (szendvicset hozzatok!)
14:30 Újra a vízen
15:30 A Görgetegi-bukó
16:30 Érkezés Dunakilitibe

 

 

Szombat: A Helenai tavak és Öregréti bukó 
szigetkoz-196.jpg10:00 Találkozás Dunakilitiben a "parton".  
Bemutatkozás, program, szabályok, azok számára, akik először jönnek vízitúrára a kormányzás, ill. evezés gyakorlása, a profiknak elég 10:30 előtt néhány perccel jönniük, bemelegítés, naptejezés, wc, napi tájékoztató után
10:30 Vízre szállás, indulás a világ egyik legszebb tájára! 
12:00 A Helenai tavak déli patkójában
12:15 Ebéd (önellátó ebéd, nagyobb csoport rendelhet is, ebben az esetben mondjuk egy fenséges szarvaspörkölt - még melegen - a világ végén terem
)
szigetkozi-vizitura-helenaszigeti-belso-to-www.vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpg13:00 A Helenai tavak északi patkója, az izgalmas tórendszer felfedezése, egy kis játék, pihenés, úszkálás
14:00 Indulás az Öregréti bukó felé
14:30 Kikukucskálunk (mivel a vízen alatta vagyunk, felnézünk) az Öreg-Dunára
15:15 Egy mellékág rejtekei
16:00 Strandolás és sodrásúszás világbajnokság :) 16:30 Indulás "haza" (az indulási kikötő felé)
17.00-kor érkezünk, kiszállás után hajómosás. (Természetesen a nap során lesz sok, diszkrét, hölgyek jobbra, urak balra módon intézett wc-szünet)

 

 

Vasárnap: Vízitúra a Tejfalusi-ágrendszerben
1490---.jpg10:00 Találkozás Dunakilitiben a "parton" a kenuzást most próbálókkal, felszerelés kiadása, a kezdők részére kenuzástanítás. A vízitúrázásban már tapasztalt vendégeket kérjük, hogy néhány perccel fél tizenegy előtt jöjjenek, a profiknak bemelegítés, naptejezés, wc után tájékoztató mindenkinek, majd
10:30 Indulás a Szigeti-Duna felé
11:30 Egy eldugott világ: a Csalánosi-áteresz, ahol egy ideig (lásd a képen) "vízi golf pályán", tüneményes "zöld gyepen" evezünk, hiszen a békalencsétől nem látjuk magunk alatt a vizet. 
12:30 Hol vagyunk? Ez a Pantanal vagy a Rudi-rét? Tiszta vizű romantika, hihetetlen tájak, mennyei természet.
0160-fiuk.jpg13:30 Ebéd (önellátó)
15:00 Jacuzzi a természetben, avagy az Alsó-Sebes tövében
16:00 Érkezés az indulási kikötőbe.
Bár külön nem tüntettük fel a kiszállásokat / wc-szüneteket, de lesz bőven!

 

 

(+36) 209 342 760 vagy szigetkozvizitura@yahoo.com


Vízitúra díjak a napok számától függően
 


Egyedi (testre szabott) vízitúra a Szigetközben 
"Külön" vízitúrára ajánlatunkat az igények (útvonal és/vagy távolság, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények), valamint a létszám alapján adjuk meg. Lehet kérni éjszakai kenus túrát, szeretetteljes baby sittert. Szívesen biztosítunk minőségi vacsorát, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben.

 


Jelentkezés és fizetés: Jelentkezés a vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap  kitöltés utáni visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com) és a túradíj utalásával. 

Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a létszámot, a túra időpontját beírni. (Pl. 9 fő, 2017. július 17-23.)