Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017. július 22-30. Felső- és Alsó-Szigetközi vízitúra (9 nap)

szigetkozvizitura-gyerkocosen.jpgSzigetközi 9 napos családi vízitúra- vakáció 2017. július 22-30. Ugyanezen a vízitúra rendelésre bármikor. 
Itt a július 22-a szombattól a következő hét péntekéig tartó 9 napos kenutúra részletes programját olvashatjátok, de lehet a vízitúra rövidebb is. Egyszóval a túra bármikor kezdhető és bármikor be is lehet fejezni, csak előre, a jelentkezéskor kérjük jelezni.  

 

 

"Nulladik" nap, ellátás, kenuzás oktatás
img_3537.jpgHa messziről jöttök, érdemes a kenutúra előtti délután/este befutni és megejteni a szállásra beköltözést vagy sátorverést, utána jöhet a környék felfedezése és bármilyen móka.  Választható az önellátás, de rendelhető is vacsora, 1000-1390 Ft-os áron (ha nagyobb a csoport és hoztok ételhordót, hogy környezetvédők legyünk) a szállásra szállítjuk a vacsorát.
oktatas-i.jpgA kezdőknek kenuzás tanítás, a rutinosoknak a tökély finomítása :). Senki nem kenuban született, mindenkinek volt első napja, mi pedig jól tanítunk, így a te betanulásod percekig fog tartani.

 

 

Szállás célszerűen Dunaszigeten vagy Dunakilitiben vagy Dunaremetén
Igény szerint sátras, vendégházas, www.szigetkozvizitura.hu-dunaszigeti-tamaszpontunk.jpgpanziós elhelyezés. Tudunk javasolni vendégházakat, vendégházak udvarát vagy kempinget a sátrazáshoz, ill. panziókat és wellness hotelt is. A legnépszerűbb a vendégek körében két vendégház és azok udvarai, így akik a társaságon belül szobát, igényelnek azok is, akik pedig sátrazni akarnak, azok is a számukra megfelelő szálláson vannak - és mégis együtt van a csapat. A sátrasoknak is külön konyha, nagy hűtőszekrényekkel! 

 

 

Szombati vízitúra: A világ 8. csodája (Helena szigeti tavak)
helenas-csoportkep.jpg
09:15 Célszerű érkezés a szállásra, ha nem a nulladik napon jöttél és a hűtőszekrénybe be akartok pakolni.
10:00 Találkozás a most először vízitúrázó vendégekkel (ezt a vízitúra előtt egyeztetjük) vagy a oktatas.jpgszálláson vagy a vízparton a vízre szállás helyén. A vízre szállás helye lehet a Dunakiliti Vadvíz kemping (a képen látható ugráló fánál a vízparton) vagy a vízállástól függően az egyik dunaszigeti kikötő.
szigetkozi-vizitura-dunakiliti-talalkozasi-hely-a-parton-www.vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpg A felszerelés kiosztását követően se perc alatt megtanítjuk a kezdőknek az evezés csínját-bínját.
Találkozás visszatérő barátainkkal néhány perccel 10:30-kor.
10:30-kor tájékoztató a vízitúráról, szabályok, wc, naptejezés, a tapasztalt vízitúrázóknak is a 0160-fiuk.jpgfelszerelés kiosztása. Fontos. A kenu ülésekre valami fenék alá valót hozzatok. Kispárna, szétvágott polifoam, összehajtott törölköző jól jön erre a célra. És kell spárga vagy ragasztó, hogy a helyén is maradjon. A profik egy "popsi" méretű hungarocell darabot hoznak erre a célra.  Wc, naptejezés után indulás a világ egyik legszebb tájaira! 
12:00 A Helenai tavak és fürdés
13:30 Ebéd. Az ebéd lehet saját, de meleg ebéd is rendelhető és - mondjuk - egy szarvaspörkölt még melegen a világ végén terem.
14:00 Indulás az Öregréti bukó felé

szigetkozi-vizitura-oregreti-buko-www.vizitura.eoldal.hu-vizitura.org.jpg15:00 Opcionálisan egy vadregényes ág vagy a túravezető átül hozzátok és felfelé egy kis "rafting"
16:00 Indulás haza; kedv függvényében egy izgalmas hosszabb úton vagy hiperintenzív relaxációval
Érkezés 17.00-kor (a nap során wc-szünet, pihenő van sok).

 


Vasárnap: Vízitúra a Tejfalusi ágakban
csalanosi-uj.jpg9:30 Ha csatlakoznak hozzánk a vízitúrázást éppen most kezdők, akkor ti 9:30-ra gyertek, megtanítunk kenuzni, mindenki másnak elég 10:15-re érkeznie. wc, naptejezés, szent beszéd stb. rituálék után
10:30 Indulás Dunakiliti Vadvíz kempingből
11:15 Egy eldugott világ: a Csalánosi-áteresz, megint egy kis csoda: "zöld gyepen" evezünk, a békalencsétől itt nem látjuk magunk alatt a vizet. 
13:00 Ebéd (önellátó)

szigetkoz-333.jpg14:00 Hol vagyunk? Ez a Pantanal vagy a Rudi-rét?
15:15 Az Alsó-Sebes és a "jacuzzi"
16:00 Felső-Sebes
16:30 Érkezés a kempingbe, bár külön nem tüntettük fel a kiszállásokat, de lesz bőven!

 

 

 

Hétfő: Vízitúra az Ördög-szigeti tavakhoz és azokon túl
ordogsziget-gattyan-krisztina-uj.jpgSzokásos reggeli előkészületek után 10:30-kor indulás a világ egy másik legszebb tájára!
12:30 Ebédszünet árnyékban, az ebéd önellátó 
13:00 Az Ördög-szigeti tórendszer bejárása, fürdés a kristálytiszta tavak egyikében, amely nyáron melegebbre melegszik mint a Balaton 
14:00 A Titkos-tó
14:30 Az izgalmas tórendszer felfedezése után egy kis játék
15:30 Indulás a Szigetparti bukó felé
16:00 Kikukkantunk az Öreg-Dunára, ha van rá igény, átsuhanunk a szlovák oldalra és felsétálunk a Felvíz-csatorna legszélesebb pontjához
16:30 Ismét egy "itt a madár sem jár" Szigetközi ágban, ügyeseknek pontyfogás kézzel és indulás haza 
17.30 Érkezés Dunakilitibe

 

 


Keddi vízitúra: Kék lagúnák
1110.jpg10:00 Ha van először vízitúrázó, és a túrába becsatlakozó vendég, akkor kérjük, hogy ők 10 órára jöjjenek, egyébként a rutinos csapattagokkal randevú fél tizenegy előtt pár perccel

10:30 Indulás Dunakiliti Vadvíz kempingből
11:00 Mai első "speedünk" a Csökös-ág
11:45 Az Öreg-Duna 
12:15 Belépünk a Csallóközbe és itt olyan, de olyan csodák várnak rád - mint a Szigetközben vagyis az elképzelhető maximum
13:30 Ebédszünet
13:30 Újra a vízen
15:30 Ismét itthon
15:45 A Görgetegi-bukó
16:15 Érkezés az indulási kikötőben hagyott autóitokhoz

 

 

Szerdai vízitúra: Nyárasi-Duna és Félholdaki
oktatas-i.jpg
10:30 A találkozás helye a vízállástól függően Dunasziget egyik kikötője lesz, e-mailben térképet küldünk, ha nem találsz meg minket - ti lesztek az elsők - meghívunk egy bambira.
denkpalhoz-kozel-bodak-fele.jpgAz autókat olyan helyeken hagyjuk, ahol "soha semmi" nem történt. Nem csak a miénkkel nem, másokéval sem.
11:00 Vízre szállás
11:30 Kőhíd
15:00 Félholdaki, Gazfűi csücsök, itt fürdés, strandolás

bodaki-oreg-to-www.vizitura.eoldal.hu-szigetkozvizitura-3.jpg17:00 Érkezés Kisbodakra, a napközben tartott wc, dohányzási szüneteket nem jelöltük és továbbiakban sem írjuk ki, de van/lesz sok, szóval nyugi, kisgyerekkel nyugodtan gyertek, még pelenkázni is lehet.

 

 

Csütörtöki vízitúra: A magyar Amazonas-delta
bodaki-oreg-to-www.vizitura.eoldal.hu-szigetkozvizitura-4.jpgReggeli és a napi tájékoztató, naptejezés, wc, stb. rituálék után
10:30 Indulás
11:00 Elvarázsolt világban, mangrove dzsungelben bolyongunk, kanyargunk, ha magasabb a víz, akkor megértjük, miért lehet itt eltévedni, miért van az, hogy a bodaki Öreg-tó labirintusa sajnos már halálos áldozatot is követelt, a millió lehetőségnek tűnő vakvágány között nem könnyű rálelni a kivezető útra, ha pedig itt borul valaki, hideg időben, pláne ha a víz se meleg, akkor a kivezető út ismerete nélkül baj lehet. De ijedj meg, mi azért ki fogunk találni :))
12:00 Ebéd és az ebéd szünet egy olyan ág partján lesz, amelytől 50 méterre van a dombon túl az Öreg-Duna, hát persze, hogy lesétálunk. 14:00 Ha a vízállás lehetővé teszi (ez az esetek 80%-a), akkor egészen a Spelláki
bodaki-oreg-to-www.vizitura.eoldal.hu-szigetkozvizitura-6.jpgtöltő-bukóig megyünk "fel", ahol szintén kikukkantunk
16:00 Televényi-ág
17:00 Érkezés Kisbodakra, ingyenes fakultatív program, séta Kisbodakon, amely (szerintünk) Magyarország egyik legszebb falucskája. a és persze a nap során pihenő és "technikai szünet" van sok.


 

 

Pénteki kenutúra: Kisbodak - Ásványráró
bodaki-televenyi-horvat-adi-kepe-2-www.szigetkozvizitura.hu.jpg10:30 Az Agg-Dunán indul mai vízitúránk
11:15 Fanosi csatorna
12:15 Pap-tó, Mosói-bukó, kisszigeti ágvégzárás
13:00 Ebédszünet a dunaremetei kikötőnél
14:00 Megkerüljük a Sorjási-bukót és folytatjuk az utat (bocsánat! Folytatjuk a mesés csodát) a Szigetelt csatornán, majd a Hatvanasi-Dunán és elképesztő tekergés után 17 óra plusz-mínusz 17 mp-kor az ásványrárói gátőrházhoz érkezünk, itt hajómosás után vége :((
A
nap során "hölgyek jobbra, urak balra" rendszerben megejtett wc-szünet lesz bőven és igen, igen, sajnos vége a 7 napos vízitúrának.... De ha megszakad a szíved, hogy haza kell menni, ha megöl a bánat, hogy ezt a szépséget itt kell hagyni, ha elsírod magad a gondolattól, hogy holnap már nem szállhat vízre, pedig itt vár, hívogatóan ölelne, hát maradj még a hétvégére, tedd hozzá a programhoz a szombatot és a vasárnapot.

 

 

Szombati vízitúra: Ásványrárói evezgetés 
asvanyraronal.jpg10:30 Indulás a Felső-Gombócosin
11:00 Szürkei-Duna
12:00 Kalapszigeti töltőbukó
13:00 Ebéd
15:00 Kalapszigeti-Duna
16:00 Kis küzdelem a náddal, avagy a Farkaslyuki ág
17:00 Újszigeti bukó
17:30 Érkezés (pihenők, wc-szünetek természetesen lesznek)


 

Vasárnap: Ásványrárónál vízitúrázunk 
remete-es-asvany-kozott-01.jpg10:30 Indulás Ásványráróról a kikötőnkből
12:00 Régi kikötő
13:00 Ebéd
14:00 Gatyai híd
14:45 Öntési-ág
15:30 Szilfási kerülés
16:00 Pókmacskási zárás
asvanyraronal-az-osztrakok-satorhelye.jpg17:00 És sajnos itt a vége, de ne csüggedj, most rögtön lehet hosszabbítani és akár a nyár végéig itt a Szigetközben maradni vagy novemberig a hétvégi vízitúrákon részt venni, de akár jöhetsz a Rába, a Hernád, Tisza-tó, Öreg-túr, Tisza, Mosoni-Duna, Ipoly, Mura-Dráva stb. vízitúráinkra is, mivel párhuzamosan az ország legizgalmasabb vizein jelen vagyunk.

 

 

 

Vízitúra díjak a napok számától függően
 

+36 209 342 760, szigetkozvizitura@yahoo.com

Egyedi (testre szabott) vízitúra a Szigetközben 

buzgo-evezes--koma-.jpgEgyéni igények szerint tervezett vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat legalább 4 fős csoportnak az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk minőségi vacsorát, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben.

 

Jelentkezés és fizetés: Jelentkezés a szigetközi vízitúrára az innen 2012.08.21-25--52-.jpgletölthető jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com) és a túradíj átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező nevét, a létszámot, a túra időpontját beírni. (Pl. Szigeti Virág, 8 fő, 2017. 07. 22-30.)