Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017. július 31. - aug. 4. Szigetközi vízitúra (1-2-3-4-5 nap)

szigetkoz-vizitura-asvanyraro-kozeleben-www.vizitura.eoldal.hu-2.jpgSzigetközi vízitúra 2017. július 31. (hétfő) - augusztus 4. (péntek) között, amely nem feltétlenül 5 napos túra, 1, 2, 3, 4 napra is be lehet csatlakozni.

Kilyukad az oldalad a kíváncsiságtól, hogy lásd végre az Ásványráró környéki labirintust? Hogy ne csak hallomásból ismered a Bodaki Öreg-tavat?

szigetkoz-284.jpgIgény szerint 2, 3, 4 vagy 5 napos szigetközi vízitúrák! A kezdőknek evezéstanítás! Az 5 napos vízitúra során bebarangoljuk a Közép-Szigetköz szépségeinek tekintélyes részét. A Kisbodak és az Ásványráró környéki ágrendszerek gyönyörűek. Az első két napot Kisbodak vidékén töltjük, majd felfedezzük Lipót és Dunaremete és Ásványráró környékét 3 napban. A vízállás függvényében átsuhanunk a Kis-Csallóközbe is, de még a Nováki-csatornát is lehet, hogy felfedezzük.

 

Szállás és logisztika
szallas-fogmosas.jpgA vízitúra szállás szempontból csillagtúra, (amúgy igencsak vándorlunk) azaz a fix szállására térhet vissza mindig a csapat. Nincs költözés, sátorverés, macera.
A szállás igény szerint sátor, vendégház, panzió. A szállásra a létszám és az igények függvényében szívesen teszünk javaslatot és persze - igen, elismerjük, nekünk is ez a kényelmes - mindenki foglalhat szállást magának, a szallas.hu, google és társai segítségével. Keress Dunaremetétől, Lipóton át Ásványráróig bárhol, de ha megakadsz, csak szólj. A vízitúrát most kezdőknek evezéstanítás.

A szállást tehát vagy a csoport intézi vagy a társaság igényei és a létszám alapján javasolunk, ill. lefoglaljuk a szállást. Az autókat biztonságban hagyjuk, szerencsére a Szigetköz biztonságos. A 4-60 fős családi, baráti, céges, egyetemi társaságoknak életük egyik legszebb vakációját, legemlékezetesebb nyaralását, vállalkozásoknak a cégtörténet legjobb csapatépítését biztosítjuk. 
 

 


Opcionális "nulladik" nap: beköltözés, sátorverés
szigetkoz-185.jpgKb. a vendégek fele a 0. napon már befut. Ekkor kényelmesen megejthető a szobák elfoglalása vagy a sátorverés, helyben be is lehet vásárolni, fel lehet fedezni a környéket, lehet fürdőzni, ugrálni, úszkálni.
 

 


1. napi vízitúra: Nyárasi-Duna és Félholdaki
oktatas-i.jpg09:15 Célszerű érkezés a szállásra, ha nem a nulladik napon jöttél és a hűtőszekrénybe be akartok pakolni

10:00 Találkozás az először vízitúrázókkal, akiknek megtanítjuk az evezés csínját-bínját, a találkozás helye a vízállástól függően Dunasziget egyik kikötője lesz, e-mailben térképet küldünk, ha nem találsz meg minket - ti lesztek az elsők - meghívunk egy bambira.
denkpalhoz-kozel-bodak-fele.jpg10:30 Találkozás a rutinos vízitúrázókkal, a gyakorlott  vízitúrázóknak bemelegítés, mindenkinél naptejezés, wc, a kenuülésekre a pihe-puha valami (polifoam, párna, stb.) felragasztása/kötözése.
Az autókat olyan helyeken hagyjuk, ahol "soha semmi" nem történt. Nem csak a miénkkel nem, másokéval sem.

bodaki-oreg-to-www.vizitura.eoldal.hu-szigetkozvizitura-3.jpg11:00 Vízre szállás
11:30 Kőhíd
15:00 Félholdaki, Gazfűi csücsök, itt fürdés, strandolás
17:00 Érkezés Kisbodakra, a napközben tartott wc, dohányzási szüneteket nem jelöltük és továbbiakban sem írjuk ki, de van/lesz sok, szóval nyugi, kisgyerekkel nyugodtan gyertek, még pelenkázni is lehet.

 

 

2. napi vízitúra: Kisbodak a magyar Amazonas-delta
bodaki-oreg-to-www.vizitura.eoldal.hu-szigetkozvizitura-4.jpgReggeli és a napi tájékoztató, naptejezés, wc, stb. rituálék után
10:30 Indulás
11:00 Elvarázsolt világban, mangrove dzsungelben bolyongunk, kanyargunk, ha magasabb a víz, akkor megértjük, miért lehet itt eltévedni, miért van az, hogy a bodaki Öreg-tó labirintusa sajnos már halálos áldozatot is követelt, a millió lehetőségnek tűnő vakvágány között nem könnyű rálelni a kivezető útra, ha pedig itt borul valaki, hideg időben, pláne ha a víz se meleg, akkor a kivezető út ismerete nélkül baj lehet. De ijedj meg, mi azért ki fogunk találni :))
12:00 Ebéd és az ebéd szünet egy olyan ág partján lesz, amelytől 50 méterre van a dombon túl az Öreg-Duna, hát persze, hogy lesétálunk. 14:00 Ha a vízállás lehetővé teszi (ez az esetek 80%-a), akkor egészen a Spelláki
bodaki-oreg-to-www.vizitura.eoldal.hu-szigetkozvizitura-6.jpgtöltő-bukóig megyünk "fel", ahol szintén kikukkantunk
16:00 Televényi-ág
17:00 Érkezés Kisbodakra, ingyenes fakultatív program, séta Kisbodakon, amely (szerintünk) Magyarország egyik legszebb falucskája. a és persze a nap során pihenő és "technikai szünet" van sok.


 

3. napi kenutúra: Kisbodak - Ásványráró
bodaki-televenyi-horvat-adi-kepe-2-www.szigetkozvizitura.hu.jpg10:30 Az Agg-Dunán indul mai vízitúránk
11:15 Fanosi csatorna
12:15 Pap-tó, Mosói-bukó, kisszigeti ágvégzárás
13:00 Ebédszünet a dunaremetei kikötőnél
14:00 Megkerüljük a Sorjási-bukót és folytatjuk az utat (bocsánat a csodát) a Szigetelt csatornán, majd a Hatvanasi-Dunán és elképesztő tekergés után 17 óra plusz-mínusz 17 mp-kor az ásványrárói gátőrházhoz érkezünk, itt hajómosás után mára vége.
A
nap során "hölgyek jobbra, urak balra" rendszerben megejtett wc-szünet lesz bőven!

 

4. napi vízitúra: Hihetetlen tájakon
asvanyraronal.jpg10:30 Indulás a Felső-Gombócosin
11:00 Szürkei-Duna
12:00 Kalapszigeti töltőbukó
13:00 Ebéd
15:00 Kalapszigeti-Duna
16:00 Kis küzdelem a náddal, avagy a Farkaslyuki ág
17:00 Újszigeti bukó
17:30 Érkezés (pihenők, wc-szünetek természetesen lesznek)


 

5. nap: Ismét mesevilág, Ásványrárónál vízitúrázunk 
remete-es-asvany-kozott-01.jpg10:30 Indulás Ásványráróról a kikötőnkből
11:00 Régi kikötő
12:00 Ebéd
13:00 Gatyai híd
13:45 Öntési-ág
14:30 Szilfási kerülés
15:00 Pókmacskási zárás
asvanyraronal-az-osztrakok-satorhelye.jpg16:00 És sajnos itt a vége, de ne csüggedj, most rögtön lehet hosszabbítani és akár a nyár végéig itt a Szigetközben maradni vagy novemberig a hétvégi vízitúrákon részt venni, de akár jöhetsz a Rába, a Hernád, Tisza-tó, Öreg-túr, Tisza, Mosoni-Duna, Ipoly, Mura-Dráva stb. vízitúráinkra is, mivel párhuzamosan az ország legizgalmasabb vizein jelen vagyunk.

 

Igény szerinti vízitúra az Alsó-Szigetközben
asvanyraro-indulasnal-szigetkozvizitura.jpgEgyedi vízitúrára ajánlatunkat 24 órán belül átküldjük, azaz, ha van spéci kérésetek és legalább 4-en vagytok, csak keress (+36) 209 342 760 és saját vízitúrátok lehet. 
Az ajánlatot az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Lehet kérni kajakot, szeretetteljes baby sittert. Szívesen biztosítunk minőségi és bőséges étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben.