Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017. június 9-11-i vízitúrák Ásványrárónál és Kisbodaknál

asvanynal-a-pokmacskasi-zaras.jpg2017. június 9-11. Választhatóan 1 vagy 2 vagy 3 napos vízitúra a Szigetközben! Fenomenális táj. Biztonságos vízitúra.
Sátrasoknak remek kemping, barátságos, maximálisan segítőkész személyzettel.

 


20150821_160717.jpgVendégszobát kérőknek jó szállás a közeli községekben. Családoknak, baráti társaságoknak, céges csapatoknak TÖKÉLETES vízitúra. 

 

 

 

 


Aszigetkoz-070.jpgz Ásványráró környéki ágrendszerben kalandozunk 
Imádja a Szigetközt, de jó lenne újat felfedezni? 
Öt javaslatunk is van! Az egyik Ásványráró környéke és a másik - természetesen - a Bodaki Öreg-tó! Szenzációs. Csak a Felső-Szigetközhöz és a Csallóközhöz fogható, a Hernád és az Öreg-Túr bizonyos részei, a Rába Csörötnek és Körmend közötti szakasza veszi fel vele a versenyt. 

 

Szállás és étkezés
Vagy ti foglaljátok vagy mi. Ha a szállást magatok foglaljátok, célszerű a "közelben", azaz Dunaremetén, Kimlén, Mecséren, Lipóton, Héderváron vagy Ásványrárón foglalni. Mi a sátrasoknak az Ásványrárói Parti Kempinget jószívvel javasoljuk. A vízhez közelebbi partkempingben a sátrazás díja 1200 Ft, a diákoknak 1000 Ft, 5 éves kor alatt díjmentes. www.partkemping.hu
Aki pedig vendégházi szobát kér, annak a környék legjobb érték/ár arányt képviselő szállásaiból mazsolázunk.
A díjak 2500-3500-4000 körül a szállástól függően.  

Az étkezés alapvetően önellátó, mind a szállások, mind a kemping lehetőséget ad a saját főzöcskére, de a faluban is tudsz vacsorázni, 5 fő felett pedig reggelit is lehet kérni. Az ár értelemszerűen a tartalomtól függ, ha valaki egy pár virslit kér mustárral, zsemlével az 500 Ft, ha "komolyabb" reggelit, akkor 900 körül. 

 Pénteki szigetközi vízitúra Kisbodaknál: a magyar Amazonas
szigetkoz-284.jpgE-mailen térképet küldünk minden résztvevőnek, a térkép szerinti (könnyen megtalálható) helyen, Ásványrárón találkozunk azokkal, 
akik a hétvégét hosszú hétvégére nyújtják és már pénteken is vízitúráznak.
Találkozás 10:00, tájékoztató, kezdők tanítása, felszerelés átvétele, naptejezés, wc stb. készülődés után vízre szállás 10:30-kor. 
Kisbodaknál szállunk vízre és különleges útvonalon megyünk át a bodaki Öreg-tavon
, elvarázsolt világban, mangrove dzsungelben bolyongunk.
16:00-kor érkezünk a Kisbodakra, a "kikötőhöz".

 

 

Szombati vízitúra Ásványráró környékén
20150730_kenutura-szigetkoz.jpgA legtöbbször van aznap még először kenuzó a csapatban, velük 10 óra előtt néhány perccel találkozunk és 10-kor kezdjük a kormányzás megtanulását. E-mailben térképet küldünk a találkozási helyről. 
10:30-ra kérjük, hogy a rutinos túrázók is jöjjenek le a partra (ezt természetesen egyértelműsítjük, tehát a "ok, a partra, de hova?" jogos kérdésre egy térképpel és GPS koordinátákkal, ha pedig már reggel vagy a péntek este megjössz, akkor egyszerű mutatással megadjuk a feleletet. 

20150802_szigetkozi-vizitura-kenutura-evezes-szigetkoz.jpg11:00 Napi tájékoztató, naptejezés, wc, stb. rituálék után indulás, az Ásványi-Dunán startol a vízitúra, majd az ásványi ágrendszer keleti és déli részét járjuk be. 
17:00 Érkezés Ásványráróra, a nap során természetesen megállunk fürdeni, lesz ebédszünet, "hölgyek jobbra, urak balra" rendszerben megejtett wc-szünet is lesz bőven!

 Vasárnapi szigetközi vízitúra: 
Farkaslyuk környéki evezgetés 

asvanyraronal.jpg

Vasárnap is gyakran van a vízitúrázással aznap ismerkedő kenuzó a csapatban, velük 10 óra előtt néhány perccel találkozunk és 10-kor kezdjük a kormányzás megtanulását.

 

 

remete-es-asvany-kozott-01.jpg

E-mailben térképet küldünk a találkozási helyről. 
A rutinos vízitúrázókkal 10:30-kor találkozunk. 

11:00 Napi tájékoztató után indulás a Szürke(i)-Dunán és a nap során az ágrendszer nyugati és északi felében kalandozunk.  
13:00 Ebéd
16:00 Érkezés (pihenők, wc-szünetek természetesen lesznek)

 

 

Minden kérdésed kapcsán állunk rendelkezésedre: (+36) 209 342 760 vagy szigetkozvizitura@yahoo.com

 A szigetközi vízitúrák túradíjai 

 

 

Egyedi vízitúra
Testre szabott vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az igényelt felszerelés, az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk minőségi étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 

 Jelentkezés és fizetés:
Jelentkezés a kenus túrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés utáni elküldésével (szigetkozvizitura@yahoo.com) és a túradíj átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező nevét, a létszámot, a túra időpontját és a túra helyét beírni. (Pl. Lipóti Éva, 8 fő, 2017. június 9-10.)