Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017. május 14. Medve-szurdok teljesítménytúra Ausztriában

medve-szurdok-04-www.ausztria-tura.hu.jpg2017. május 14-én vasárnap, Medve-szurdok teljesítménytúra Ausztriában, választhatóan a Hochlantsch csúcsáig a Medve-szurdokon keresztül vagy "csak" a Medve-szurdok 

 


a) Medve-szurdok teljesítménytúra: 
Ausztria egyik világhírű nevezetessége, 9,2 km, 741 méteres szintkülönbség, a teljesítménytúra szintideje 5 óra 30 perc. Az osztrák szintidő 3 óra 46 perc, de nem véletlenül nagyon tág a mi szintidőnk, lásd az okot a b) pontnál. 


b) Hochlantsch teljesítménytúra, (felfelé menetben a Medve-szurdokon keresztül): 
14,4 km, 1244 méteres szintkülönbség, szintidő 7 óra 30 perc. (Az átlagos teljesítménytúrázónak egy 5 - 5.5 órás szintidő is elég lenne. A szintidő szándékosan rendkívül hosszú. A célunk, hogy senki ne siessen, olyan baleset ne fordulhasson elő, amely akár áttételesen is összefügg azzal, hogy valaki kapkodott, sietett. Továbbá a létrákon, hidakon nem tudsz előzni, csak egy ember fér el és lehet, sőt, biztos, hogy lesz, aki előtted lassabban halad). 

Mindkét túrán a kocsidhoz, ill. a téged hozó és vivő telekocsihoz érsz vissza a túra végén. A túra teljesítői tanúsítványt kapnak. 

A részleteket itt találod:

http://www.ausztria-tura.hu/cikkek/2017.-majus-14.-teljesitmenytura-ausztriaban--medve-szurdok/