Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017. október 5-8. Szigetköz vízitúra (1 v 2 v. 3 vagy 4 nap)

Szigetközi vízitúra választhatóan 4 vagy 0610-nyolcfas-sziget.jpg3 vagy 2 vagy 1 napig!
2017. október 5. és október 8. között.

 

Igen, a 4 napos vízitúrába be is lehet csatlakozni, vagy jöhetsz "csak" két, sőt, akár egyetlen napra is, ha most nincs "annyi" időtök.

 

 


A kezdőknek oktatás, igény szerinti szállás
oktatas.jpgOpcionális érkezés a nulladik napon.

A pár percig kezdőknek evezéstanítás.
A szállás igény szerint sátras vagy vendégházas, ill. panziós elhelyezés, vagy akár wellness hotel. Ha Ön/Te magatoknak Google kereséssel foglaltok az is jó; és ránk is lehet bízni. Étkezés: igény szerint önellátás vagy félpanzió vagy teljes ellátás. 


 

Opcionális nulladik napi érkezés
0730---.jpgSokan már a "nulladik" nap este befutnak. A korábbi érkezés lehetővé teszi a környék felfedezését, bevásárlást, ilyenkor  kényelmesen megejthető a szállásra beköltözés vagy sátorverés, és a rozmárok már tudnak úszkálni. Ettől függetlenül - ha nem Kolozsvárról jössz - nem "muszáj" már a nulladik napon jönni, hiszen a szombati induláshoz sem kell a hajnalok hajnalán kelni.

Szállás. Vagy ti foglaljátok vagy mi. Ha a szállást magatok foglaljátok, célszerű a "közelben", azaz Dunaszigeten vagy Dunakilitiben, esetleg Mosonmagyaróváron. Mi Dunaszigeten és Dunakilitiben javasolunk vendégházakat, vendégházak udvarát vagy kempinget a sátrazáshoz, ill. panziókat és wellness hotelt is.
www.szigetkozvizitura.hu-dunaszigeti-tamaszpontunk.jpgA legnépszerűbb a vendégek körében három vendégház és azok udvarai, így akik a társaságon belül szobát, fürdőszobát igényelnek azok is, akik pedig sátrazni akarnak, azok is a számukra megfelelő szálláson vannak - és mégis együtt van a csapat. Külön fürdőszobák, külön vizes blokk és külön, óriási hűtőszekrényekkel felszerelt konyha a sátrasoknak is. WC, zuhany, főzés szempontból sem zavar senki senkit. 
Nulladik napi vacsora: választhatóan önellátó vagy rendelhető, utóbbi esetben a szállásra szállítjuk az egyeztetett meleg vacsorát. 

 

Csütörtök: A világ legszebb labirintusa
0680.jpg10:00 Ha "új" vízitúrázó vagy (Isten hozott!!), kérünk 10 órára gyere, megtanítjuk a kenu kormányzását. Hogy hova? A vízállás függvényében választjuk az indulási kikötőt, tehát a természet közbe szólhat, de 95%, hogy Dunaszigetről, azon belül is a Cikola-szigeti "kikötőből" indulunk. A kikötő esetén hajót ne várj, a kikötő egy kis partszakasz, ahol könnyű vízre tenni a hajókat :).

A nap során módosult tudatállapotba jutunk, transzba esünk, de tesszük ezt csak a természet segítségével, egy másik világban, egy másik univerzumban járunk. Énekelnek a madarak, zsong az erdő, csobognak az evezők, mégis csend van. A hangulat hihetetlen. A természet templomában vagyunk. A Jakabi-ágon fölöttünk összezár a lombkorona, sőt, mi is gyakran lehajlunk a behajló ágak alatt.
10:30 Logisztika és a szokásos rituálé, készülődés, bemelegítés, naptejezés, vízfeltöltés, wc stb. után uccu, indulás - Dunaszigetről
12:00 A gyönyörűséges Jakabi-ág
13:00 Ebéd a Barkási-hídon, folytatjuk a leírhatatlant
17:00 Érkezés Dunaszigetre  

 


Pénteki kenuzás: Best of Szigetköz
4-holgy-kenuban.jpg
Találkozás a most először vízitúrázó vendégekkel a vízparton Dunakilitiben a Vadvíz kempingben. 
A felszerelés kiosztását követően megtanítjuk a csak néhány percig "kezdőkkel" a kenuzás (esetleg kajakozás) csínját-bínját. 
10:30 Indulás Dunakiliti Vadvíz kempingből
11:30 Rudi- és a Szigetelő-ágak, majd egy zátonytól a romantikus lelkek úszva mehetnek (levitethetik magukat a sodrással) Doborgazig!
13:30 Schissler-áteresz 
13:45 Ebédszünet a Zátonyi és a Gazfűi-Holt Duna találkozásánál, ahol meleg étel, pl. a világ legjobb halászleve is vásárolható
14:30 Újra a vízen
15:30 A Görgetegi-bukó
16:30 Érkezés Dunakilitibe


 

Szombat: Kezdődik a vízitúra!
oktatas-i.jpg10:00 Találkozás (ezt a vízitúra előtt egyeztetjük) a vízállás függvényében, de 90% valószínűséggel Dunakilitiben. 
Tájékoztató a vízitúráról, szabályok, a felszerelés kiosztása, a kormányzás, ill. evezés gyakorlása. Aki már rutinos vízitúrázó és tud kormányozni, azoknak elég 10:30-ra jönniük.
Wc, naptejezés után 11:00-kor vízre szállás
12:00 Rudi-rét
13.00 Ebéd
14:00 Schissler-áteresz 
0370-schiszler.jpg15:30 Ferde-gát

16:00 Görgetegi-bukó
17:00 Érkezés Dunakilitibe, hajómosás, opcionális szabad programként, akiket érdekel, azokat szívesen felkalauzoljuk a dunakiliti duzzasztóműre, majd elsétálunk a fenékküszöbhöz, mindkettő különleges látvány és segít megérteni a szigetköz "működését".
Vacsora: önellátó vagy rendelhető

 


Vasárnapi kenuzás: A világ 8. csodája 
helenanal-szucsiek.jpg10:30 Gyülekező, naptejezés, wc..után vízreszállás és indulás a világ egyik legszebb tájára! 
12:15 A Helena-szigeti tórendszer bejárása
13:30 Ebéd.  
14:00 Indulás az Ördög sziget felé

15:00 Az izgalmas tórendszer felfedezése, egy kis játék, ha a víz hőmérséklete megengedi, opcionális úszkálás 
ordogsziget-gattyan-krisztina-uj.jpg16:00 Indulás "haza"; kedv függvényében egy izgalmas hosszabb úton vagy intenzív relaxációval
Érkezés választhatóan 17.00-kor (a nap során wc-szünet, pihenő van sok).
Vacsora: önellátó vagy biztosítjuk a vacsorát

 

 


Túradíjak a Szigetköz-vízitúra résztvevőinek
 

Állunk rendelkezésedre: +36 209 342 760 vagy szigetkozvizitura@yahoo.com


Testre szabott vízitúra
0160-fiuk.jpgEgyedi igények szerint tervezett vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Lehet kérni éjszakai kenus túrát, kajakot, szeretetteljes baby sittert. Szívesen biztosítunk minőségi melegétkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 

 

Jelentkezés és fizetés:
Jelentkezés a szigetközi vízitúrára az innen letölthető 
jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com) és a túradíj átutalásával.

Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező nevét, a létszámot, a túra időpontját beírni. (Pl. Szigeti Virág, 8 fő, 2017. 10. 5-8.)