Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017. október 9-13. Szigetköz vízitúra (választhatóan 1-2-3-4-5 nap)

0610-nyolcfas-sziget.jpgSzigetközi vízitúra választhatóan 5 vagy 4 vagy 3 vagy 2 vagy 1 napig 2017. október 9-13. 

Igen, a szigetközi vízitúrába be is lehet csatlakozni, jöhetsz - mondjuk - "csak" hétfőre és keddre, sőt, akár egyetlen napra is, ha nincs 5 napra időtök.

 A kezdőknek oktatás, igény szerinti szállás
oktatas.jpg
A pár percig kezdőknek evezéstanítás.
A szállás igény szerint sátras vagy vendégházas, ill. panziós elhelyezés, vagy akár wellness hotel. Ha Ön/Te magatoknak Google kereséssel foglaltok az is jó; és ránk is lehet bízni. Étkezés: igény szerint önellátás vagy félpanzió vagy teljes ellátás. 


 

Opcionális nulladik napi érkezés
0730---.jpgSokan már a "nulladik" nap este befutnak. A korábbi érkezés lehetővé teszi a környék felfedezését, bevásárlást, ilyenkor  megejthető a beköltözés vagy sátorverés. Ettől függetlenül - ha csak Budapestről és nem Székelyföldről jössz - nem "muszáj" már a nulladik napon jönni, hiszen az első napi induláshoz sem kell a hajnalok hajnalán kelni.

 


Szállás
www.szigetkozvizitura.hu-dunaszigeti-tamaszpontunk.jpgVagy ti foglaljátok vagy mi. Ha a szállást magatok foglaljátok, célszerű a "közelben", azaz Dunaszigeten vagy Dunakilitiben, esetleg Mosonmagyaróváron. Mi Dunaszigeten és Dunakilitiben javasolunk vendégházakat, vendégházak udvarát vagy kempinget a sátrazáshoz, ill. panziókat és wellness hotelt is.
A legnépszerűbb a vendégek körében három vendégház és azok udvarai, így akik a társaságon belül szobát, fürdőszobát igényelnek azok is, akik pedig sátrazni akarnak, azok is a számukra megfelelő szálláson vannak - és mégis együtt van a csapat. Külön fürdőszobák, külön vizes blokk és külön, óriási hűtőszekrényekkel felszerelt konyha a sátrasoknak is. WC, zuhany, főzés szempontból sem zavar senki senkit. 
Nulladik napi vacsora: választhatóan önellátó vagy rendelhető, utóbbi esetben a szállásra szállítjuk az egyeztetett meleg vacsorát. 
Hétfő: Vízitúra az Ördög-szigeti tavakhoz
szigetkozi-vizitura-dunakiliti-talalkozasi-hely-a-parton-www.vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpg10:00 Találkozás a most először vízitúrázó vendégekkel a képen látható ugráló fánál (a vízparton) Dunakilitiben a Vadvíz kempingben. 
A felszerelés kiosztását követően megtanítjuk a kenu kormányzásának és az evezésnek az alapjait.  
Találkozás visszatérő barátainkkal néhány perccel 10:30 előtt.
10:30-kor tájékoztató a vízitúráról, szabályok, wc, naptejezés.
A kenu ülésekre valami fenék alá valót hozzatok, kispárna, szétvágott polifoam, összehajtott törölköző jól jön erre a célra, oktatas.jpgés kell spárga vagy ragasztó, hogy a helyén is maradjon.
A profik egy "popsi" méretű hungarocell darabot hoznak erre a célra. Olvasd el ajánlásainkat, hogy mit célszerű hozni a vízitúrára, ne érjen meglepetés és a lábbelire vonatkozó részeket kérjük szívleljétek meg. (A flip-flopot itt ne).  

11:00 Indulás a világ egyik legszebb tájára!
12:30 Ebédszünet árnyékban, az ebéd önellátó vagy meleg ebéd is rendelhető és pl. ordogsziget-gattyan-krisztina-uj.jpgegy szarvaspörkölt a "világ végén" terem. 
13:00 Az Ördög-szigeti tórendszer bejárása, fürdés a kristálytiszta tavak egyikében, amely nyáron melegebbre melegszik mint a Balaton 

14:00 A Titkos-tó
14:30 Az izgalmas tórendszer felfedezése után egy kis játék
15:30 Indulás a Szigetparti bukó felé
16:00 Kikukkantunk az Öreg-Dunára, jó esetben átsuhanunk a szlovák oldalra és felsétálunk a Felvíz-csatornához, annak is a legszélesebb pontjához
16:30 Indulás haza 
17.30 Érkezés Dunakilitibe

 Keddi vízitúra: Kék lagúnák
1110.jpg10:00 Ha van először vízitúrázó, és a túrába becsatlakozó vendég, akkor kérjük, hogy a vízitúra-szüzek 10 órára jöjjenek, egyébként a tegnap óra már rutinos csapattal a rendez-vous fél tizenegy előtt pár perccel

10:30 Indulás Dunakiliti Vadvíz kempingből
11:45 Titkos csodák
13:30 Ebédszünet
13:30 Újra a vízen
15:30 Ismét itthon
16:30 A Görgetegi-bukó
17:00 Érkezés Dunakilitibe

 Szerda: Hihetetlen zegzugok
a-csokoson.jpg10:00 Találkozás a becsatlakozók közül azokkal, akik még nem ültek kenuban korábban, nekik tanítás, majd mindenkinek napi tájékoztató. Wc, naptejezés stb. után
10:30 Indulás Dunakilitiről
12:00 A Revolver és a Paducos ágak között "az észak-nyugati átjáró" nyitva lesz és olyan csodát fedezünk fel, hogy az szavakkal leírhatatlan 
14:30 A világ egyik legvadregényesebb vize: a Csökös-ág
17:00 Érkezés Dunakilitibe (a nap során lesz kiszállás bőven)


 

 

Csütörtöki vízitúra: A legszebb labirintus
0680.jpg10:00 Ha csütörtökön csatlakozol be, kérünk 10 órára gyere, megtanítunk kenuzni.
A már rutinusokkal 10:30-kal találkozunk.

10:30 Logisztika és a szokásos rituálé, készülődés, bemelegítés, naptejezés, vízfeltöltés, wc stb. után indulás
A nap során módosult tudatállapotba jutunk, transzba esünk, egy másik világban járunk. Énekelnek a madarak, zsong az erdő, csobognak az evezők, mégis csend van. A hangulat hihetetlen. A természet templomában vagyunk. A Jakabi-ágon fölöttünk összezár a lombkorona, sőt, mi is gyakran lehajlunk a behajló ágak alatt.
12:00 A gyönyörűséges Jakabi-ág
13:00 Ebéd a Barkási-hídon, folytatjuk a leírhatatlant
17:00 Érkezés Dunakilitibe   

Pénteki kenuzásunk: Best of Szigetköz
4-holgy-kenuban.jpg10:30 Indulás Dunakiliti Vadvíz kempingből
11:20 Rudi- és a Szigetelő-ágak, majd egy zátonytól a romantikus lelkek úszva mehetnek (levitethetik magukat a sodrással) Doborgazig!
13:30 Schissler-áteresz 
13:45 Ebédszünet
14:30 Újra a vízen
15:30 A Görgetegi-bukó
16:00 Érkezés Dunakilitibe, hajómosás, búcsú, hüpp-hüpp, jövőre veletek ugyanitt vagy máshol!!!

 

 


Túradíjak a Szigetköz-vízitúra résztvevőinek
 

Állunk rendelkezésedre: +36 209 342 760 vagy szigetkozvizitura@yahoo.com


Testre szabott vízitúra
0160-fiuk.jpgEgyedi vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Lehet kérni éjszakai kenus túrát, kajakot, szeretetteljes baby sittert. Szívesen biztosítunk minőségi melegétkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 

 

 

Jelentkezés és fizetés:
Jelentkezés a szigetközi vízitúrára az innen letölthető 
jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com) és a túradíj átutalásával.

Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező nevét, a létszámot, a túra időpontját beírni. (Pl. Szigeti Virág, 8 fő, 2017. 10. 9
-13.)