Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017. szeptember 16-17. Szigetközi kenutúra avagy lapátolgatás a Paradicsomban

0610-nyolcfas-sziget.jpgSzigetközi vízitúra választhatóan 1 vagy napban, 2017. szeptember 16-17. 

Igen, jöhetsz 2 napra és lehet csak a szombati vízitúrára is jönni, vagy csak vasárnap evezni. 

 


A kezdőknek oktatás, szállás igény szerint
Opcionális érkezés pénteken. 
A pár percig kezdőknek evezéstanítás.

A szállás igény szerint sátras vagy vendégházas, ill. panziós elhelyezés, vagy akár wellness HOTEL. Ha Ön/Te magatoknak Google kereséssel foglaltok az is jó; és ránk is lehet bízni. Étkezés: igény szerint önellátás vagy vacsora. 


 

 

Opcionális nulladik napi érkezés (péntek)
0730---.jpgSokan már a "nulladik" nap este befutnak. A korábbi érkezés lehetővé teszi a környék felfedezését, bevásárlást, ilyenkor  kényelmesen megejthető a szállásra beköltözés vagy sátorverés.
Ettől függetlenül - ha nem Kolozsvárról jössz - nem "muszáj" már a nulladik napon jönni, hiszen a szombati induláshoz sem kell a hajnalok hajnalán kelni.

Szállás. Vagy ti foglaljátok vagy mi. Ha a szállást magatok foglaljátok, célszerű a "közelben", azaz Dunaszigeten vagy Dunakilitiben, esetleg Mosonmagyaróváron. Mi Dunaszigeten és Dunakilitiben javasolunk vendégházakat, vendégházak udvarát vagy kempinget a sátrazáshoz, ill. panziókat és wellness hotelt is.
www.szigetkozvizitura.hu-dunaszigeti-tamaszpontunk.jpgA legnépszerűbb a vendégek körében három vendégház és azok udvarai, így akik a társaságon belül szobát, fürdőszobát igényelnek azok is, akik pedig sátrazni akarnak, azok is a számukra megfelelő szálláson vannak - és mégis együtt van a csapat. Külön fürdőszobák, külön vizes blokk és ordogsziget-gattyan-krisztina-uj.jpgkülön, óriási hűtőszekrényekkel felszerelt konyha a sátrasoknak is. WC, zuhany, főzés szempontból sem zavar senki senkit. 
Nulladik napi vacsora: választhatóan önellátó vagy rendelhető, utóbbi esetben a szállásra szállítjuk az egyeztetett meleg vacsorát. 

 

 

 

Szombat: A Helenai tavak és Öregréti bukó  
szigetkoz-196.jpg10:00 Találkozás Dunakilitiben a "parton".  
Bemutatkozás, program, szabályok, azok számára, akik először jönnek vízitúrára a kormányzás, ill. evezés gyakorlása, a profiknak elég 10:30 előtt néhány perccel jönniük, bemelegítés, naptejezés, wc, napi tájékoztató után
10:30 Vízre szállás, indulás a világ egyik legszebb tájára! 

 

12:00 A Helenai tavak déli patkójában
helenanal-szucsiek.jpg12:15 Ebéd (önellátó ebéd, nagyobb csoport rendelhet is, ebben az esetben mondjuk egy fenséges szarvaspörkölt - még melegen - a világ végén terem
)

 

13:00 A Helenai tavak északi patkója, az izgalmas tórendszer felfedezése, egy kis játék, szigetkozi-vizitura-helenaszigeti-belso-to-www.vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgpihenés, úszkálás
14:00 Indulás az Öregréti bukó felé
14:30 Kikukucskálunk (mivel a vízen alatta vagyunk, felnézünk) az Öreg-Dunára


15:15 Egy mellékág rejtekei
0160-fiuk.jpg16:00 Strandolás és sodrásúszás világbajnokság :) 16:30 Indulás "haza" (az indulási kikötő felé)

17.00-kor érkezünk Dunakilitibe, kiszállás után hajómosás. (Természetesen a nap során lesz sok, diszkrét, hölgyek jobbra, urak balra módon intézett wc-szünet)
Vacsora: önellátó vagy rendelhető vacsora

 

Vasárnap: Tejfalusi-ágrendszer vízitúra
1490---.jpg10:00 Találkozás Dunakilitiben a "parton" (e-mailben térképet küldünk) a kenuzást most próbálókkal, felszerelés kiadása, a kezdők részére kenuzástanítás.
A vízitúrázásban már tapasztalt vendégeket kérjük, hogy néhány perccel fél tizenegy előtt jöjjenek, a profiknak bemelegítés, naptejezés, wc után tájékoztató mindenkinek, majd
10:30 Indulás a Szigeti-Duna felé
11:30 Egy eldugott világ: a Csalánosi-áteresz, ahol egy ideig (lásd a képen) "vízi golf pályán", tüneményes "zöld gyepen" evezünk, hiszen a békalencsétől nem látjuk magunk alatt a vizet. 

 

12:00 Ez nem lehet. Újra a Csalánosi? 
Tiszta vizű romantika, hihetetlen tájak, mennyei természet.

13:30 Hol vagyunk? Ez a Pantanal vagy a Rudi-rét?
13:45 Önellátó ebéd, szendvicset, alkoholmentes innivalót hozz magaddal
14:45 Jacuzzi a természetben
15:30 Ferde-gát

16:00 Görgetegi-bukó
16:00 Érkezés Dunakilitibe, az indulási kikötőbe, hajómosás, opcionális szabad programként, akiket érdekel, azokat szívesen felkalauzoljuk a dunakiliti duzzasztóműre, majd elsétálunk a fenékküszöbhöz, mindkettő különleges látvány és segít megérteni a szigetköz "működését".
 Bár külön nem tüntettük fel a kiszállásokat és wc-szüneteket, de lesz bőven!

 


Túradíjak a Szigetköz-vízitúra résztvevőinek 
 

 

Állunk rendelkezésedre: +36 209 342 760 vagy szigetkozvizitura@yahoo.com


Egyedi vízitúra 
0160-fiuk.jpgTestre szabott vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Lehet kérni éjszakai kenus túrát, kajakot, szeretetteljes baby sittert. Szívesen biztosítunk minőségi meleg étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 

 

Jelentkezés és fizetés: Jelentkezés a szigetközi vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com) és a túradíj átutalásával. 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező nevét, a létszámot, a túra időpontját beírni. (Pl. Szigeti Virág, 8 fő, 2017. 09. 10-11.)