Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018. augusztus 15-17. Szigetköz vízitúra (választhatóan 3, 2, 1 nap)

szigetkoz-vizitura-csokos-ag-www.szigetkozvizitura.hu-www.vizitura.eoldal.hu-kenutura-a-szigetkozben.jpg3 napos szigetközi vízitúra 2018. szeptember 26-28.

 

Szerda-csütörtök és péntek, de ha csak két napra van időd, vagy csak egy napra jönnél, azt is lehet!

Egyszóval ez egy választhatóan 1, 2 vagy 3 napos szigetközi kenutúra. 

Legyen tiéd is ez a csoda. 

20150816_szigetkozvizitura-www.vizitura.eoldal.hu.jpgÉtkezés: igény szerint önellátás vagy vacsora. Kényelmes vízitúra, amely szállás szempontból csillagtúra, ugyanakkor Európa 2. legnagyobb ágrendszerében minden nap máshol evezünk. Még nem vízitúráztál? Gyere bátran!! Senki nem kenuban született! Percek alatt megtanítunk kenuzni, úgy fogod a hajót kormányozni, mint egy világbajnok (vagy majdnem :)). 
szigetkozvizitura.hu-kenutura-vizitura-betanulas-01.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opcionális nulladik nap esti érkezés

www.szigetkozvizitura.hu-dunaszigeti-tamaszpontunk.jpgSokan már a túra előtti, a mi szóhasználatunkban "nulladik napon" befutnak. A korábbi érkezés lehetővé teszi a környék felfedezését, bevásárlást, ilyenkor kényelmesen megejthető a szállásra beköltözés vagy sátorverés és máris lehet jönni csoda helyekre úszkálni. 

 

Szállást egyénileg is (természetesen) lehet foglalni, célszerű a

 
0370-schiszler.jpg

"közelben" vagy Dunaszigeten vagy Dunakilitiben, esetleg Mosonmagyaróváron. Mi Dunaszigeten és Dunakilitiben javasolunk vendégházakat, vendégházak udvarát vagy kempinget a sátrazáshoz, ill. panziókat és wellness hotelt is. 


szigetkozvizitura.hu-csalanosi-2.jpgA legnépszerűbb a vendégek körében három vendégház és azok udvarai, így akik a társaságon belül szobát, fürdőszobát igényelnek azok is, akik pedig sátrazni akarnak, azok is a számukra megfelelő szálláson vannak - és mégis együtt van a csapat. Külön fürdőszobák, külön vízes blokk és külön, óriási hűtőszekrényekkel, felszerelt konyha a sátrasoknak is. Wc, zuhany, főzés szempontból sem zavar senki senkit. 

 

 

Szerdai szigetközi vízitúra-kaland:
A Csökös-ág és a Cikola környéki zegzugok

szigetkozi-vizitura-dunakiliti-talalkozasi-hely-a-parton-www.vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgTalálkozás a vízre szállás helyén Dunakiliti község külterületén (a GPS-be a Gyümölcsös utcát érdemes beírni, a Gyümölcsös utcán gyertek végig a faluban, majd a falu után még erős 2 kilométert, aztán egy sorompónál jobbra) a Vadvíz kempingben. A kempingben belül pedig a parton, azon belül pedig a képen látható ugráló fánál vár a túravezető. A vízitúrázással ezen a napon ismerkedőket arra kérjük, hogy 10:00-re legyenek szívesek érkezni, a rutinos profikkal pedig 10:30-kor találkozunk, ugyanis mosdólátogatás után (aki szeretné a romlandó élelmiszert hűtőbe teheti) evezéstanítással kezdünk. 20170618_125516.jpgAmikor mindenki "kész", amikor minden kormányos esélyes egy kenuvilágbajnoki címre, akkor indulunk. Hihetetlen, übercsúcs tájakon evezgetve jutunk el a Szigetköz egyik szupi és vadregényesebb vizére, ami a Rába Csákánydoroszló feletti sikánját idézi. Vagy, hogy a hazai vizeket jól ismerő ínyenceknek kedvet csináljunk, a Hernád Zsujta közelében lévő hattúnyak alakú kanyarjait idéző szakasz vár ránk, igen, itt a sodrás nem gyenge és a vízállás sokszor arra kényszerít, hogy rövidebb szakaszon a vízben gázolva vontassuk a kenukat. De CSÚCS!!!

a-csokoson.jpg

Olyan ágakban evezünk, hogy az szavakkal leírhatatlan.  
16:00 Érkezés az indulási kikötőbe (a nap során lesz persze lesz ebédszünet, értelemszerűen lesz kiszállás, sok pisilési szünet stb. bőven, ezeket külön nem tüntettük fel)

 

 


Csütörtöki szigetközi vízitúra: Amit a Google Earth-ön sem látsz, ami a vízitérképeken sincs
0970.jpgTalálkozás Dunakilitiben a kezdőkkel 10:00-kor, a vízitúrázást most kezdőknek evezéstanítás. A tapasztalt, pontosabban a kenut tökéletesen irányítóknak elég 10:30-ra jönniük. Tájékoztató, mosdólátogatás, kenuba pakolás után körülbelül 11-kor kihajózunk.

 

12 órakor árnyékos helyen kötünk ki, ebédszünet és bár az eddigi táj sem volt babapiskóta, ha fokozható még a fokozhatatlan, 0680.jpgakkor ebéd után jön a hihetetlen, a leírhatatlan. 
Tényleg egy másik világban járunk, a csend, pontosabban a természet hangjai, a hangulat hihetetlen.

 

 

Ez nem lehet igaz. Összezár fölöttünk a lombkorona, sőt, mi is gyakran lehajlunk a behajló ágak alatt. 
szigetkozi-vizitura-kenutura-a-szigetkozben-2013-116.jpgÖsszetört szívvel indulunk vissza.  
16:00 Érkezés a kikötőbe


 

 

 

 

 

 

Pénteki szigetközi kenuzás: Best of best of Szigetköz, ehhez képest a szenzációs is bakfitty
robi110423073.jpgTalálkozás a most először vízitúrázó vendégekkel 10 órakor, a rutinos, ill. visszatérő vízitúrázókal 10:30-kor a Dunakilitiben a Vadvíz kemping vízpartján a semmivel sem összetéveszthető ugráló fa közelében. Az ugráló fa közelében találod majd a túravezetőt, akit "valamiért" senki sem szokott eltéveszteni, de természetesen a túravezető is megszólítja a valamit, valakit keresni látszó először vízitúrázókat. 

 

betanitas-szigetkoz-kenutura-szigetkoz-vizitura-kisebb-meret.jpgA felszerelés kiosztását követően megtanítjuk a csak néhány percig "kezdőknek" a kenuzás (esetleg kajakozás, ha valaki kajakkal szeretne vízitúrázni) csínját-bínját. 

 

Naptejezés, újabb mosdólátogatás és a kenukba történő bepakolás után tizenegy óra körül kihajózunk. Az útvonalat a sodrás és a csapat összetétele függvényében választjuk meg úgy, hogy mind az első alkalommal evezőknek, mind a sokadjára kenuzóknak szuper legyen. 

20130817_144010-1-.jpg

Jellemzően a Rudi- és a Szigetelő-ág felé vesszük az irányt, majd opcionális "szigetközi rafting" (egy sziget körül felfelé evezés a vállalkozószellemű önkénteseknek) után a képen is látható remek zátony tövében pihizünk, örömködünk, és előkerülnek az ebédre hozott szendvicsek. 


A zátonynál el lehet menni pisilni és jellemzően mindenki megmártózik a nagy melegben. Indulunk, de még nem mindenkinek kell visszaszállnia a hajókba, ugyanis a gyerekek és romantikus lelkek "szigetközi canyoning" keretében úszva mehetnek le Doborgazig.20150816_132549.jpg

Magyarán levitethetitek magatokat a derékig érő sodrással Doborgazig, csak minden kenuban maradnia kell kormányosnak és vezérevezősnek. Doborgaz közelében ismét vadregényes helyen kötünk ki rövid időre és felvesszük a canyoningolókat, ideértve a gyerekhadat. És jobbnál jobb helyeket érintve érkezünk vissza 16 óra körül Dunakilitibe. 
 
 

 

 

+36 209 342 760, 
szigetkozvizitura@yahoo.com

 

 

A Szigetközi vízitúrák díja 
 

 

Testre szabott vízitúra a Szigetközben 
buzgo-evezes--koma-.jpgEgyedi vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az időpont, létszám, útvonal, a szállás-, étkezési és egyéb igények alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk vacsorát, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben.

 

 

Jelentkezés a kenuzásra és a fizetés 
20130628_125932.jpgJelentkezés a szigetközi vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com).
A visszaigazolást követően kérjük a túradíj átutalását. 

Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét, (a nevet köszönjük nem kell, hiszen azt látjuk), a túra időpontját és a Szigetközt, mint helyszínt beírni (nem lenne jó ha az Öreg-Túron várnánk). Pl. 4485 Nagyhalász, Kossuth u. 4., 2018. 08. 15-17. Szigetköz