Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018. május 13. Egynapos gemenci vízitúra

img_20170529_atmeretezve.jpg2018. május 13-án 1-napos gemenci vízitúra! Egy különleges vízitúra....

Ha csodát akarsz látni, itt a helyed....


 

 

 

Gemenc időszakosan Európa, sőt, a világ egyik legtutibb vízitúra-terepe. A tavaszi hóolvadás miatt bekövetkező zöldár vajas-fok-gemenc-vizitura-001-gemenc-kenutura-evezes.jpghihetetlen lehetőség egy a bodrogzugi ártér túrákhoz hasonló, sok szempontból párját ritkító lapátolásra, vagyis, egy überszuper Gemenc-ártéri evezésre. Amikor a Duna Gemenc környékén kilép a medréből, 30 kilométeres hosszúságban elönti az árteret, mi pedig - hol máshol? - néha a holt-ágakon, néha az erdőben barangolunk kenukkal.

 

 

gemenci-vizitura-kenutura-gemenc.jpgGemenc-térségében sok szempontból Szigetköz-kaliberű öröm vár ránk, mindez tavasszal még bögölyhadak és szúnyog nélkül. Gemenc Magyarország legnagyobb ártéri erdeje, amit muszáj látni, hiszen ehhez hasonló vízi világot túl sok helyen nem láthatunk. 

 

 

2018. május 13-i vízitúra Gemencnél: csodakenuzás

gemenci-vizitura-kenutura-3-gemenc.jpgTalálkozás az első napon a vízitúrázást most kezdőkkel 9:30-kor, a rutinos vízitúrázókkal 10:00-kor a jelentkezőknek e-mailben elküldött helyen az 55-ös út közelében, Baja üdülő övezetében. A bázison a parkolás ingyenes. Ha van nálatok romlandó élelmiszer, azt hűtőbe lehet tenni, majd mosdólátogatás után a kenuzással most ismerkedőket kenukormányzó ördöggé varázsoljuk, a tapasztalt kenusok 10-kor kezdenek bemelegíteni. Ismertető, naptejezés, wc, bepakolás (szendvics és víz/alkoholmentes innivaló) 11:00-kor indulunk.
Azonnal show time, a nagyon spéci Gemenc-hangulat, a Túrt idéző kanyarok, a Felső-Tiszára hajazó galériaerdők, és legfőképpen az "ikonikus" erdőben evezés vár rád. 


vizitura-gemenc-csaladi-kenutura.jpgAttól függően, hogy mennyit örömködünk az ártérben a fák között, 10-12-14-16 km-t teszünk meg az eszementen békés, ha csendben evezünk, szarvasos, vaddisznós, őzes Vén- és Cserta-Dunán és térségében. Meg fog szakadni a szíved, de a tempó és a megállások függvényében 3-3,5 óra múlva újra nyílt vízen és a Dunán vagyunk. Leevezünk az indulási pontra, ahol a nap során ingyen és biztonságban parkolt a kocsid, ill. a romlandó élelmiszert hűtőszekrénybe tehetted. 
 

 

 

 

Hívj / hívjon +36 209 342 760, vagy küldj(ön) e-mailt: szigetkozvizitura@yahoo.com 
(Nem tévedés, a gemenci vízitúrákhoz is nyugodtan használd a szigetkozvizitura kezdetű e-mailünket)

 

 

A Gemenci vízitúrák díja
 

 

Egyedi vízitúra Gemencen 
Testre szabott vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 

 

 

Jelentkezés a gemenci vízitúrára és a kenutúra díjának utalása: 
Jelentkezés a gemenci vízitúrára az innen 
letölthető jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com). 

A jelentkezést követően - ha van helyünk - 24 órán belül visszaigazolást küldünk és másnap vagy a visszaigazolást követő 2. napon kérjük a vízitúra díjának (át)utalását. Csak a vízitúra díja utalandó, a kenuszállítási díj és kisvonat-jegy díja helyben fizetendő. Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba az irányítószámot nem elfelejtve, kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét és a gemenci vízitúra időpontját beírni. A túrára jelentkező nevét az amúgy is szűkös megjegyzés rovatba NE írd be, felesleges, hiszen eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy honnan jön egy utalás, ráadásul elveszi a nagyon kevés karaktert engedő mezőben a helyet. Tehát például azt írd be, hogy: 4485 Nagyhalász, Kossuth u. 4. 2018. május 13.