Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018. május 5-6. Gemenci vízitúra gyermekes családoknak

img_20170529_atmeretezve.jpg2018. május 5-6-án gemenc-ártéri vízitúra gyermekes családoknak választhatóan 1 vagy 2 napban! 


 

 

 

Gemenc időszakosan Európa, sőt, ha megbocsátod az elfogultságot, szerintünk a világ egyik legtutibb vízitúra-terepe, hozzá csak a Szigetköz, a Tisza-tó, az Öreg-Túr, a Bodrogzug ....:)) fogható. A tavaszi hóolvadás miatt bekövetkező zöldár vajas-fok-gemenc-vizitura-001-gemenc-kenutura-evezes.jpghihetetlen lehetőség egy a bodrogzugi ártér túrákhoz hasonló, sok szempontból párját ritkító lapátolásra, vagyis, egy überszuper Gemenc-ártéri evezésre. Amikor a Duna Gemenc környékén kilép a medréből, 30 kilométeres hosszúságban elönti az árteret, mi pedig - hol máshol? - néha a holt-ágakon, néha az erdőben barangolunk kenukkal. 

 

img_0044.jpgGemenc-térségében sok szempontból Szigetköz-kaliberű öröm vár ránk, mindez tavasszal még bögölyhadak és szúnyog nélkül. Gemenc Magyarország legnagyobb ártéri erdeje, amit muszáj látni, hiszen ehhez hasonló vízi világot túl sok helyen nem láthatunk. 

 

 

1. napi vízitúra Gemencnél: csodakenuzás

20150705_vizitura-kenutura.jpgTalálkozás az első napon a vízitúrázást most kezdőkkel 9:30-kor, a rutinos vízitúrázókkal 10:00-kor a jelentkezőknek e-mailben elküldött helyen az 55-ös út közelében, Baja üdülő övezetében. A bázison a parkolás ingyenes. Ha van nálatok romlandó élelmiszer, azt hűtőbe lehet tenni, majd mosdólátogatás után a kenuzással most ismerkedőket kenukormányzó ördöggé varázsoljuk, a tapasztalt kenusok 10-kor kezdenek bemelegíteni. Ismertető, naptejezés, wc, bepakolás (szendvics és víz/alkoholmentes innivaló) 11:00-kor indulunk.
Azonnal show time, a nagyon spéci Gemenc-hangulat, a Túrt idéző kanyarok, a Felső-Tiszára hajazó galériaerdők, és legfőképpen az "ikonikus" erdőben evezés vár rád. 


20150706_kenutura.jpgAttól függően, hogy mennyit örömködünk az ártérben a fák között, 10-12-14-16 km-t teszünk meg az eszementen békés, ha csendben evezünk, szarvasos, vaddisznós, őzes Vén- és Cserta-Dunán és térségében. Meg fog szakadni a szíved, de a tempó és a megállások függvényében 3-3,5 óra múlva újra nyílt vízen és a Dunán vagyunk. Leevezünk az indulási pontra, ahol a nap során ingyen és biztonságban parkolt a kocsid, ill. a romlandó élelmiszert hűtőszekrénybe tehetted. 

Természetesen Baján vagy Baja környékén mindenki ott vesz ki magának szállást, ahol tetszik és jólesik, a szálláskeresés a booking.com segítségével kb. 30 mp. lesz.  

 

 

 

2. napi vízitúra: Gemenc-ártér vízitúra
2014.07.20-vizitura-kenutura.jpgHa kétnapos Gemenc-túrára jöttetek, és már tegnap is voltatok kenuzni, 9 órára gyertek ki az első napon már egyeztetett helyre. Ha viszont valaki egy kétnapos vízitúra második napján kapcsolódik be a kenuzásba (lehet!)akkor kérjük, hogy 9-re az e-mailen elküldött helyre érkezzen. 

 


20140613_kenutura-evezes.jpgRövid kisvasutas zötykölődést, és a kormányzás / kenuzás megtanulását követően naptejezés, bepakolás, wc-látogatás és a vízre szállás után hamarosan a Rezéti-Dunán, pontosabban a Rezétit övező erdőben szlalomozunk. Vadregényes helyen állunk meg ebédelni, fák között lapátolunk, eszement helyeken kenuzunk.  


Ha nem késtünk, akkor (és elvben) 15:16-kor szomorú búcsú, viszontlátásra akár már a nyáron valamelyik másik vízitúránkon .....

 

 

 

Hívj / hívjon +36 209 342 760, vagy küldj(ön) e-mailt: szigetkozvizitura@yahoo.com 
(Nem tévedés, a gemenci vízitúrákhoz is nyugodtan használd a szigetkozvizitura kezdetű e-mailünket)

 

 

A Gemenci vízitúrák díja
 

 

Egyedi vízitúra Gemencen 
Testre szabott vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 

 

 

Jelentkezés a Gemenci vízitúrára és a túradíj utalása: 
Jelentkezés a gemenci vízitúrára az innen 
letölthető jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com) és a túradíj átutalásával. Csak a vízitúra díja utalandó, a kenuszállítási díj és kisvonat-jegy díja helyben fizetendő. Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a kenutúrára jelentkező nevét, és a gemenci vízitúra időpontját beírni. Pl. Gemenc Domokos, 2018. május 5-6.