Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. április 6-7. Gemenci vízitúra, választhatóan 1 vagy 2 nap

20180423_gemenci-vizitura-34.jpg2019. április 6-7-én gemenci vízitúra gyermekes családoknak választhatóan 1 vagy 2 napban! 


 

 

 

Gemenc mindig szépséges, de időszakosan, ha megbocsátod az elfogultságot, szerintünk a világ egyik legtutibb vízitúra-terepe. Hozzá csak a Szigetköz, a Tisza-tó, az Öreg-Túr, a Bodrogzug, a Rába, a Hernád stb. ....:)) fogható. 

 

 

gemenc-kenutura-20180422_135.jpgA zöldár idején például hihetetlen lehetőség egy, a bodrogzugi ártér túrákhoz hasonló, sok szempontból párját ritkító lapátolásra, vagyis, egy überszuper Gemenc-ártéri evezésre. Gemenc-térségében sok szempontból Szigetköz-kaliberű öröm vár ránk. Gemenc Magyarország legnagyobb ártéri erdeje. Muszáj látni. Ehhez hasonló vízi világot túl sok helyen nem láthatunk. 
Tavasztól októberig minden nap evezhetünk csodás fattyú- és holt-ágakon.

 

Amikor pedig a Duna Gemenc környékén elönti az árteret, akkor nem csak a holt-ágakon, hanem bent az erdőben is barangolunk kenukkal.gemenci-vizitura-kenutura-gemenc.jpg

Pontosabban mindig az erdőben lapátolunk, de van úgy, hogy nem partok és a parti erdők között, hanem "bent" a fák között is kacskaringózunk. Gemenc enélkül is agyament, ha pedig a fák között is megyünk, az már csak az extra bónusz a torta habján. 

 

 

 

 

 

1. napi vízitúra Gemencnél: csodakenuzás (vagy csodakajakozás) a Vén- és Cserta-Duna vidékén

gemenci-vizitura-kenutura-3-gemenc.jpgTalálkozás az első napon 9 óra 59-kor a résztvevőknek e-mailben elküldött helyen. A kenuzás legszebb részével a kenupakolással kezdünk.... 

 

Ha van nálatok tejtermék, hús, stb., azt érdemes a találkozás előtt a szállásotokon hűtőszekrénybe tenni, és már romlandó élelmiszer nélkül jönni a találkozási pontra, ahol gyors üdvözlés után el lehet menni a kulturált és ingyenes mosdóba.

A logisztika után következik a felszerelés kiosztása és a hajók vízre tétele után a kenuzással most ismerkedőket kenus 'ördögökké' varázsoljuk.

gemenci-vizitura-20180422_17.jpgAmíg minden legénység megtanulja a kormányzást, ill. a hajó irányítását, a tapasztalt kenusok bemelegítenek, ill. a biztonság kedvéért a rutinos profikat is megnézzük, hogy esetleg tudunk-e adni jó tanácsot. Amivel csak lehet, fokozzuk a biztonságot.
A kenuzás megtanulását követően ismertetőt tartunk, közben naptejezzetek, majd bepakolás és ismételt wc után "leltározunk", hogy semmi ne maradjon a parton / kocsiban (k
érjük alaposan és akár többször is nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot"majd - a betanulási idő függvényében - körülbelül 11:15-kor indulunk. Azonnal show time, a nagyon spéci Gemenc-hangulat, a Felső-Tiszára hajazó galériaerdők, és - magasabb vízállás idején - fák között kanyargásos evezés vár rád. 


vizitura-gemenc-csaladi-kenutura.jpgAttól függően, hogy mennyit örömködünk a fák között, 10-14 km-t teszünk meg az eszementen békés, ha csendben evezünk, és korábban lejönnek inni, szarvasos, vaddisznós, őzes, fekete gólyás és rétisasos Vén- és Cserta-Dunán és térségében. Meg fog szakadni a szíved, de a tempó és a megállások függvényében 4-5 óra múlva újra nyílt vízen és a Dunán vagyunk. Leevezünk az indulási pontra, amelynek közvetlen közelében parkolt a nap során ingyen és biztonságban a kocsid. 

Természetesen Baján vagy Baja környékén mindenki ott vesz ki magának szállást, ahol tetszik és jólesik. A szálláskeresés a booking.com segítségével kb. 30 mp. lesz.  

 

 

2. napi gemenci vízitúra: rétisasok és fekete gólya, leírhatatlan béke, fenséges lapátolgatás
retisas.jpgHa kétnapos Gemenc-túrára jöttetek, és már tegnap is voltatok kenuzni, 9 órára gyertek ki az első napon már egyeztetett helyre. 

 

 

 

Ha valaki egy kétnapos vízitúra második napján kapcsolódik be a kenuzásba (lehet!)akkor kérjük, érkezz, ill. kérjük érkezzen az e-mailen elküldött helyre, ugyanis a vízállás függvényében optimalizáljuk a vízre szállás helyét.   

 


gemenc-kenutura-20180422_08.jpgNaptejezés, bepakolás, wc-látogatás és a vízre szállás után megragadjuk a lapátokat és munkánk gyümölcse, hogy vagy egy tüneményes ún. fattyúágon, vagy - ha a vízállás is úgy akarja - részben a fattyúágat övező erdőben is, a fák között is tekergünk. 
 

Vadregényes helyen állunk meg ebédelni, eszement helyen kenuzunk, sasoljuk a sasokat, egyszóval "gemencezünk" és amikor csak lehet, megállunk, kinyújtóztatjuk a lábainkat.   


16:30 óra körül érkezünk, hajómosás után búcsú, de ne szomorkodj, hiszen jöhetsz akár már egy hét múlva is valamelyik másik vízitúránkra!

Fontos: a gemenci vízitúrára csak úszni tudók jelentkezzenek. Van sok vízitúránk, ahol az úszástudás nem feltétel, a Velencei-tavon, a Tisza-tavon a mentőmellény viselése tökéletesen elég, a gemenci kenutúráinkra kizárólag akkor tisztelj meg a jelentkezéseddel, ha tudsz úszni. 

 

 

Hívj / hívjon +36 209 342 760, vagy küldj(ön) e-mailt: szigetkozvizitura@yahoo.com 
(Nem tévedés, a gemenci vízitúrákhoz is nyugodtan használd a szigetkozvizitura kezdetű e-mailünket)

 

 

A Gemenci vízitúrák díja
 

 

Egyedi vízitúra Gemencen 
Testre szabott vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 

 

 

Jelentkezés a gemenci vízitúrára és a kenutúra díjának utalása: 
Jelentkezés a 
gemenci vízitúrára a www.vizitura.eoldal.hu honlapon olvasható tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek elolvasását követően, az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com). 

A jelentkezést követően - ha van helyünk - 24 órán belül visszaigazolást küldünk. A visszaigazolás utáni napon vagy a visszaigazolást követő 2. napon kérjük a vízitúra díjának (át)utalását.

Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba az irányítószámot nem elfelejtve, kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét, a gemenci vízitúra időpontját és azt beírni, hogy "Gemenc" (csak, hogy ne mondjuk a Dráván várjunk). A vízitúrára jelentkező nevét az amúgy is szűkös megjegyzés rovatba NE írd be, felesleges, hiszen eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy honnan jön egy utalás, ráadásul elveszi a nagyon kevés karaktert engedő mezőben a helyet. Íme egy kitöltési minta, de ez csak példa, a saját lakcímedet írd, a világért se Ibrányt, és az ott nem létező Bajai sugárutat.  
4484 Ibrány, Bajai sugárút 22.
2019. április 6-7.
Gemenci túra