Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. július 6-7. Szigetköz vízitúra (választhatóan 1 vagy 2 nap)

szigetkoz-vizitura-csokos-ag-www.szigetkozvizitura.hu-www.vizitura.eoldal.hu-kenutura-a-szigetkozben.jpgVálaszthatóan 1 vagy 2 napos szigetközi vízitúra 2019. július 6-7-én.

 

 

Szombat és vasárnap, de ha csak egy napra jönnél, azt is lehet! Egyszóval ez egy választhatóan 1 vagy 2 napos szigetközi kenutúra. 

Legyen tiéd is ez a csoda. 

20150816_szigetkozvizitura-www.vizitura.eoldal.hu.jpgÉtkezés: igény szerint önellátás vagy vacsora. Kényelmes vízitúra, amely szállás szempontból csillagtúra, ugyanakkor Európa 2. legnagyobb ágrendszerében minden nap máshol evezünk. Még nem vízitúráztál? Gyere bátran!! Senki nem kenuban született! Percek alatt megtanítunk kenuzni, úgy fogod a hajót kormányozni, mint egy világbajnok (vagy majdnem :)). 
szigetkozvizitura.hu-kenutura-vizitura-betanulas-01.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opcionális nulladik nap esti érkezés

www.szigetkozvizitura.hu-dunaszigeti-tamaszpontunk.jpgSokan már a túra előtti, a mi szóhasználatunkban "nulladik napon" befutnak. A korábbi érkezés lehetővé teszi a környék felfedezését, bevásárlást, ilyenkor kényelmesen megejthető a szállásra beköltözés vagy sátorverés és máris lehet jönni csoda helyekre úszkálni. Szállást egyénileg is (természetesen) lehet foglalni, célszerű a
 
20170618_125516.jpg"közelben" vagy Dunaszigeten vagy Dunakilitiben, esetleg Mosonmagyaróváron.
 
 
 
Mi Dunaszigeten és Dunakilitiben javasolunk vendégházakat, vendégházak udvarát vagy kempinget a sátrazáshoz, ill. panziókat és wellness hotelt is. 
 
 
szigetkozvizitura.hu-csalanosi-2.jpgA legnépszerűbb a vendégek körében három vendégház és azok udvarai, így akik a társaságon belül szobát, fürdőszobát igényelnek azok is, akik pedig sátrazni akarnak, azok is a számukra megfelelő szálláson vannak - és mégis együtt van a csapat. Külön fürdőszobák, külön vízes blokk és külön, óriási hűtőszekrényekkel, felszerelt konyha a sátrasoknak is. Wc, zuhany, főzés szempontból sem zavar senki senkit.  

 

Szombati vízitúra: A világ 8. csodája (Helenai tavak)
szigetkozi-vizitura-dunakiliti-talalkozasi-hely-a-parton-www.vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgHa most fogsz vízre szállni, vagy érdemes felfrissíteni a tudásotokat, ill. ha nincs gyakorlott kormányosotok akkor 10-kor találkozunk Dunakilitiben a Vadvíz kempingben az ún. "ugráló fánál".

 

 

Bemutatkozás után tájékoztató a vízitúráról, szabályok, a felszerelés kiosztása, a kormányzás, naptejezés, wc után megtanítunk kenuzni, kormányozni.

Jól tanítunk, amikor nem 0160-fiuk.jpgvízitúrát vezetünk, akkor (civilben) többségünk tréner, tanár stb. hátterű. Hamarosan mindenki biztosan uralja a hajót. Aki már rutinos vízitúrázó és tud (jól) kormányozni, azoknak elég 10:30-ra érkezniük, ide értjük azokat is, akik a vízitúrát az előző napon kezdték. Amikor minden hajó tud fordulni, fékezni, indulás a világ  legszebb tájaira! 

 

helenas-csoportkep.jpg
12:15 A Helenai tavak, ebéd, egyebek között veletek is elkészül ugyanitt a csoportkép, ill. a tavakban lehet fürdeni, úszni, pancsolni. 

13:30 Indulás az Öregréti bukó felé
15:00 Opcionálisan egy vadregényes ág, ill. kikötünk egy fövenyen és a túravezető át-, ill. beül hozzátok és indulhat az Öreg-Duna alá egy kis "rafting".


szigetkozi-vizitura-oregreti-buko-www.vizitura.eoldal.hu-vizitura.org.jpg

16:00 Indulás az érkezési kikötő felé, ahová tempótól függően 17 óra előtt érkezünk.

 

A nap során wc-szünet, pihenő van sok.

 


Vasárnap: Vízitúra a Tejfalusi ágakban 
csalanosi-uj.jpg10:00 A vasárnap még kezdők megtanulnak kenuzni. Ha gyakorlott vízitúrások vagytok, 10:30-ra jöjjetek, találkozás Dunakilitiben a Vadvíz kempingben.  
11:00 előtt vízre szállás
11:30 Egy eldugott világ: a Csalánosi-áteresz, 

12:00 Megint egy kis csoda: "zöld gyepen" evezünk, a Tejút-galaxis egyik legbékésebb golfpályáján a békalencsétől nem látjuk magunk alatt a vizet. 
13:00 Ebéd (önellátó)

szigetkozi-vizitura-kenutura-a-szigetkozben-2013-116.jpg

14:00 Hol vagyunk? Ez a Pantanal vagy a Rudi-rét?
15:15 Az Alsó-Sebes és a "jacuzzi"
16:00 Felső-Sebes
16:30 Érkezés a kempingbe, bár külön nem tüntettük fel a kiszállásokat, de lesz bőven!

 

 

+36 209 342 760, 
szigetkozvizitura@yahoo.com

 

 

A Szigetközi vízitúrák díja 
 

 

Testre szabott vízitúra a Szigetközben 
buzgo-evezes--koma-.jpgEgyedi vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az időpont, létszám, útvonal, a szállás-, étkezési és egyéb igények alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk vacsorát, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben.

 

 

Jelentkezés a kenuzásra és a fizetés 
20130628_125932.jpgJelentkezés a szigetközi vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com).
A visszaigazolást követően kérjük a túradíj átutalását. 

Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét, (a nevet köszönjük nem kell, hiszen azt látjuk), a kenustúra időpontját és a Szigetközt, mint helyszínt beírni (nem lenne jó ha az Öreg-Túron várnánk). Pl. 4485 Nagyhalász, Kossuth u. 4., 2019. júl. 6-7. Szigetköz