Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. június 10. Gemenci vízitúra (1 nap)

20180423_gemenci-vizitura-34.jpg2018. június 10-én Pünkösd hétfőjén 1-napos gemenci vízitúra!

 

 

 

A különlegesek között is különleges vízitúra.

Gemenc mindig szépséges, tavasztól októberig minden nap evezhetünk csodás fattyú- és holt-ágakon. de időszakosan, ha megbocsátod az elfogultságot, szerintünk a világ egyik legtutibb vízitúra-terepe. 

 

 

gemenc_20180421_1140.jpgA zöldár idején például hihetetlen lehetőség egy, a bodrogzugi ártéri túrákhoz hasonló, sok szempontból párját ritkító lapátolásra. Amikor a Duna Gemenc környékén elönti az árteret, akkor nem csak a holt-ágakon, hanem bent az erdőben is barangolunk kenukkal. Pontosabban mindig az erdőben lapátolunk, de van úgy, hogy nem partok és a parti erdők között, hanem "bent" a fák között is kacskaringózunk. 

 

gemenci-vizitura-kenutura-gemenc.jpgGemenc zöld ár nélkül is agyamenten szépséges, ha pedig a fák között is megyünk, az már csak az extra eper a torta habján. És persze Gemenchez tartozik, hogy a sodrással szemben is kell tudnunk haladni

 

 

 

 

 

 

2019. június 10-i vízitúra Gemencnél
retisas.jpgÉletedben hányszor láttál fekete gólyát? 20 méterről?

Tudtad-e, hogy a réti sas szárnyának fesztávolsága elérheti a 250 cm-t? Szállt-e már 15 méterre feletted? A part szélén békésen turkáló vaddisznó anyuci szokott-e veled farkasszemet (kocaszemet) nézni, majd - ha nem talál elég érdekesnek - vonul-e be peckesen a 6 kis csíkos hátújával a sűrűbe. Itt ez megtörténhet. Ha eljössz Gemencre, lehet, hogy utána soha többé nem fogsz menni állatkertbe. 
 

9 órára gyertek az egyeztetett helyre, amelyről e-mailt küldünk. A legvalószínűbb - ez vízállás-függő - , hogy 

gemenc-kenutura-20180422_08.jpgÉrsekcsanádról, az érsekcsanádi Duna-partról indulunk. 

 

 

Ez a túra egy kétnapos túra egyik önállóan is igénybe vehető "modulja", de a kétnapos gemenci vízitúrában csak az első napon van kenuzástanulás, tehát ERRE a túranapra csak akkor jelentkezzetek, csak akkor gyertek, ha rutinos, tapasztalt kenusok vagytok, akik jól irányítják a hajót, akiknek bizonyosan nincs szükség tanulásra.

 


20180506_vizitura-gemenc-kenutura-gemencnel-resized.jpgNaptejezés, bepakolás, wc-látogatás és a vízre szállás után hamarosan - jórészt a vízállástól függően - vagy a Cserta-Dunán vagy Rezéti-Dunán, vagy ha a vízállás megengedi a Csertát vagy a Rezéti-Dunát övező erdőben szlalomozunk, a fák között is tekergünk. Vadregényes helyen állunk meg ebédelni. Mielőtt levitetjük magunkat a Dunán, egy volt halásztanyán újra kinyújtóztatjuk a lábainkat.   

16:30 körül érkezünk, hajómosás után búcsú, de ne szomorkodj, hiszen jöhetsz akár már egy hét múlva is valamelyik másik vízitúránkra!

Fontos: a gemenci vízitúrára csak úszni tudók jelentkezzenek. Van sok vízitúránk, ahol az úszástudás nem feltétel, a Velencei-tavon, a Tisza-tavon a mentőmellény viselése tökéletesen elég, a gemenci kenutúráinkra akkor tisztelj meg a jelentkezéseddel, ha tudsz úszni. 

 

 

Hívj / hívjon +36 209 342 760, vagy küldj(ön) e-mailt: szigetkozvizitura@yahoo.com 
(Nem tévedés, a gemenci vízitúrákhoz is nyugodtan használd a szigetkozvizitura kezdetű e-mailünket)

 

 

A Gemenci vízitúrák díja
 

 

Egyedi vízitúra Gemencen 
Testre szabott vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 

 

 

Jelentkezés a gemenci vízitúrára és a kenutúra díjának utalása: 
Jelentkezés a gemenci vízitúrára a www.vizitura.eoldal.hu honlapon található tájékoztató és az általános szerződési és részvételi feltételek elolvasását követően az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com). 

A jelentkezést követően - ha van helyünk - 24 órán belül visszaigazolást küldünk. A visszaigazolás utáni napon vagy a visszaigazolást követő 2. napon kérjük a vízitúra díjának (át)utalását. Csak a vízitúra díja utalandó, és - ha lesz -  a 2. napi kenuszállítási díj és erdei vonatjegy díja helyben fizetendő. Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba az irányítószámot nem elfelejtve, kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét, a gemenci vízitúra időpontját és a "Gemenc" szót beírni. A túrára jelentkező nevét az amúgy is szűkös megjegyzés rovatba NE írd be, felesleges, hiszen eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy honnan jön egy utalás, ráadásul elveszi a nagyon kevés karaktert engedő mezőben a helyet. Tehát például azt írd be, hogy: 

2094 Nagykovácsi, Boglya u. 101 

2019. június 10.
Gemenci vízitúra