Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gemenci vízitúrák választhatóan 1 vagy 2 napban

20180423_gemenci-vizitura-34.jpgGemenc-vízitúra választhatóan 1 vagy 2 napban! Nem egy átlagos vízitúra, pedig az átlagos vízitúra is fantasztikus ..... Gemenc mindig jó, de amikor a fák közé is be tudunk evezni, akkor egy külön kategória.  
Vannak előre meghirdetett időpontban tartott gemenci kenutúráink (ezek a vízitúra turnusok) és kérhettek zárt körű gemenci vízitúrát is. 

A kétnapos kenutúrákból jöhettek egynapos vízitúrákra is, például választhatod egy szombat-vasárnapi túrából, mondjuk csak a vasárnapot. A gemenci evezős turnusok időpontjait részletesen a gemenc-vizitura.eoldal.hu oldalon találod. 

Még nem vízitúráztál? Senki sem kenuban született! Mindenkinek volt első kenus napja, megtanítunk kenuzni! 
Gemenc mindig szépséges, de időszakosan, ha megbocsátod az elfogultságot, szerintünk a világ egyik legtutibb vízitúra-terepe. Hozzá csak a Szigetköz, a Tisza-tó, az Öreg-Túr, a Bodrogzug, a Rába, a Hernád stb. ....:)) fogható. 

 

 

gemenc-kenutura-20180422_135.jpgMagas vízállás idején  hihetetlen lehetőség egy, a bodrogzugi ártér túrákhoz hasonló, sok szempontból párját ritkító lapátolásra, vagyis, egy überszuper Gemenc-ártéri evezésre. 

 

 

 

 

Gemenc Magyarország legnagyobb ártéri erdeje. Muszáj látni. Ehhez hasonló vízi világot túl sok helyen nem láthatunk. Tavasztól októberig minden nap evezhetünk csodás fattyú- és holt-ágakon, amikor pedig a Duna Gemenc környékén elönti az árteret, akkor nem csak a holt-ágakon, hanem bent az erdőben is barangolunk kenukkal. gemenci-vizitura-kenutura-gemenc.jpgPontosabban mindig az erdőben lapátolunk, de van úgy, hogy nem partok és a parti erdők között, hanem a fatörzsek között is kacskaringózunk. Gemenc enélkül is agyament, ha viszont a fák között is megyünk, az már csak a bónusz eper a torta habján. (Szóval torta és hab mindig és mindenképpen van.....:))

 

 

 

 

 

1. napi vízitúra Gemencnél: csodakenuzás (vagy csodakajakozás) a Vén- és Cserta-Duna vidékén

gemenci-vizitura-20180422_17.jpgTalálkozás 10:00-kor, Baján, Baján belül a bajai üdülő övezetben a Bárka és Ponty utcák sarkán (a képen is látható vízparton), ahol olyan helyen tudtok parkolni, ahol hála égnek soha semmi sem történt a kocsikkal, ami "jóarcú" környéken van.    

 

 

Ha van nálatok tejtermék, hús, stb., azt érdemes a találkozás előtt a szállásotokon hűtőszekrénybe tenni, és már romlandó élelmiszer nélkül jönni a találkozási pontra. gemenc-vizitura-1241.jpgGyors üdvözlés után el lehet menni a kulturált és ingyenes mosdóba, majd a felszerelés kiosztása és a hajók vízre tétele után a kenuzással most ismerkedőket kenus 'ördögökké' varázsoljuk.

Amíg minden legénység megtanulja a kormányzást, ill. a hajó irányítását, a tapasztalt kenusok bemelegítenek, ill. a biztonság kedvéért a rutinos profikat is megnézzük, hogy esetleg tudunk-e adni jó tanácsot.

Amivel csak lehet, fokozzuk a biztonságot.
 

gemenci-vizitura-kenutura-3-gemenc.jpgA kenuzás megtanulását követően ismertetőt tartunk, közben naptejezzetek, majd bepakolás és ismételt wc után "leltározunk", hogy semmi ne maradjon a parton / kocsiban (kérjük alaposan és akár többször is nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot"majd 11:15-kor indulunk. 

Azonnal show time, a nagyon spéci Gemenc-hangulat, a Felső-Tiszára hajazó galériaerdők, és - zöldár idején - fák közötti kanyargásos evezés vár rád. 


vizitura-gemenc-csaladi-kenutura.jpgAttól függően, hogy mennyit örömködünk a fák között, 10-14 km-t teszünk meg az eszementen békés, ha csendben evezünk, és korábban lejönnek inni, szarvasos, vaddisznós, őzes, fekete gólyás és rétisasos Vén- és Cserta-Dunán és térségében. Meg fog szakadni a szíved, de a tempó és a megállások függvényében 4-5 óra múlva újra nyílt vízen és a Dunán vagyunk. Leevezünk az indulási pontra, amelynek közvetlen közelében parkolt a nap során ingyen a kocsid. 

Természetesen Baján vagy Baja környékén mindenki ott vesz ki magának szállást, ahol tetszik és jólesik. A szálláskeresés a booking.com segítségével kb. 30 mp. lesz.  

 

2. napi gemenc vízitúra:
a Rezéti-Duna és a rétisasok

retisas.jpgHa kétnapos Gemenc-túrára jöttetek, és már tegnap is voltatok kenuzni, 9 órára gyertek ki az első napon már egyeztetett helyre. 

 

 

 

Ha valaki egy kétnapos vízitúra második napján kapcsolódik be a kenuzásba (lehet!)akkor kérjük, érkezz, ill. kérjük érkezzen az e-mailen elküldött helyre, ugyanis a második napi vízre szállás több tényező, elsősorban a vízállás függvénye és gyakran Érsekcsanádról indulunk. (Amikor Érsekcsanádról indulunk, akkor Baja üdülő területére érkezünk és a sofőröket visszareppentjük az Érsekcsanádon hagyott kocsikhoz).  

 


gemenc-kenutura-20180422_08.jpgNaptejezés, bepakolás, wc-látogatás és a vízre szállás után megragadjuk a lapátokat és munkánk gyümölcse, hogy hamarosan a Rezéti-Dunán, és ha a vízállás is úgy akarja, a Rezéti-Dunát övező erdőben is, a fák között is tekergünk. 
 

Vadregényes helyen állunk meg ebédelni, előtte eszement helyen kenuzunk, sasoljuk a sasokat, egyszóval "gemencezünk" és mielőtt levitetjük magunkat a Dunán, újra kinyújtóztatjuk a lábainkat.   


16 óra körül érkezünk, hajómosás után búcsú, de ne szomorkodj, hiszen jöhetsz akár már egy hét múlva is valamelyik másik vízitúránkra!

Fontos: a gemenci vízitúrára csak úszni tudók jelentkezzenek. Van sok vízitúránk, ahol az úszástudás nem feltétel, a Velencei-tavon, a Tisza-tavon a mentőmellény viselése tökéletesen elég, a gemenci kenutúráinkra akkor tisztelj meg a jelentkezéseddel, ha tudsz úszni. 

 

 

 

Hívj / hívjon +36 209 342 760, vagy küldj(ön) e-mailt: szigetkozvizitura@yahoo.com 
(Nem tévedés, a gemenci vízitúrákhoz is nyugodtan használd a szigetkozvizitura kezdetű e-mailünket)

 

 

A Gemenci vízitúrák díja
 

 

Egyedi vízitúra Gemencen 
Testre szabott vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 

 

 

Jelentkezés a gemenci vízitúrára és a kenutúra díjának utalása: 
Jelentkezés a gemenci vízitúrára az innen 
letölthető jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com). 

A jelentkezést követően - ha van helyünk - 24 órán belül visszaigazolást küldünk. A visszaigazolás utáni napon vagy a visszaigazolást követő 2. napon kérjük a vízitúra díjának (át)utalását. Csak a vízitúra díja utalandó, és - ha lesz -  a 2. napi kenuszállítási díj és erdei vonatjegy díja helyben fizetendő. Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba az irányítószámot nem elfelejtve, kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét, a gemenci vízitúra időpontját és a Gemenc szót beírni. A túrára jelentkező nevét az amúgy is szűkös megjegyzés rovatba NE írd be, felesleges, hiszen eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy honnan jön egy utalás, ráadásul elveszi a nagyon kevés karaktert engedő mezőben a helyet. Tehát például azt írd be, hogy: 

4485 Nagyhalász, Kossuth u. 4. 
2019. augusztus 24-25.
Gemenc