Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gemenci vízitúrák választhatóan 1 vagy 2 napban

img_20170529_atmeretezve.jpgGemenc-vízitúra választhatóan 1 vagy 2 napban! Nem egy átlagos vízitúra, pedig az átlagos vízitúra is fantasztikus ..... Ez egy külön kategória, külön műfaj, MÁS. 
Vannak előre meghirdetett időpontban tartott gemenci kenutúráink (ezek a vízitúra turnusok) és kérhettek gemenci vízitúrát más időpontra is, például a lenti táblázatban nem jelölt hétköznapi időpontra - ezek az egyedi Gemenci-vízitúrák. 

 

A gemenci evezős turnusok időpontjai:

  • 2018. április 21-22.  Gemenci kenutúra
  • 2018. április 22.  Gemenci kenutúra
  •  
  • 2018. április 23.  Gemenci kenutúra
  • 2018. április 23-24.  Gemenci kenutúra
  •  
  • 2018. április 28. Gemenci vízitúra 
  • 2018. április 28-29.  Gemenci kenutúra
  • 2018. április 29. Gemenci vízitúra 
  • 2018. április 29-30.  Gemenci kenutúra
  • 2018. április 30. Gemenci vízitúra 
  • 2018. április 30 - május 1.  Gemenci kenutúra
  • 2018. május 1. Gemenci vízitúra 
  • 2018. május 5-6. Gemenci kenutúra
  • 2018. május 12-13.  Gemenci kenutúra
  • 2018. május 13. Gemenci vízitúra
  • 2018. május 19-20. Gemenci kenutúra
  • 2018. május 26. Gemenci kenutúra
  • 2018. május 26-27. Gemenci kenutúra
  • 2018. május 27. Gemenci kenutúra

 

 


 

 

 

Gemenc mindig szépséges, de időszakosan, ha megbocsátod az elfogultságot, szerintünk a világ egyik legtutibb vízitúra-terepe. Hozzá csak a Szigetköz, a Tisza-tó, az Öreg-Túr, a Bodrogzug, a Rába, a Hernád stb. ....:)) fogható. 

A tavaszi hóolvadás miatt bekövetkező zöldár vajas-fok-gemenc-vizitura-001-gemenc-kenutura-evezes.jpgidején például hihetetlen lehetőség egy, a bodrogzugi ártér túrákhoz hasonló, sok szempontból párját ritkító lapátolásra, vagyis, egy überszuper Gemenc-ártéri evezésre. 

Az év minden napján evezhetünk csodás fattyú- és holt-ágakon, amikor pedig a Duna Gemenc környékén kilép a medréből, 30 kilométeres hosszúságban elönti az árteret, akkor nem csak a holt-ágakon, hanem az erdőben barangolunk kenukkal. 

gemenci-vizitura-kenutura-gemenc.jpgGemenc-térségében sok szempontból Szigetköz-kaliberű öröm vár ránk, mindez tavasszal még bögölyhadak és szúnyog nélkül. Gemenc Magyarország legnagyobb ártéri erdeje, amit muszáj látni, hiszen ehhez hasonló vízi világot túl sok helyen nem láthatunk. 

 

 

1. napi vízitúra Gemencnél: csodakenuzás

gemenci-vizitura-kenutura-3-gemenc.jpgTalálkozás az első napon a vízitúrázást most kezdőkkel (emiatt egy pillanatig se habozz, hiszen mindenki volt először, mindenkinek volt első kenus napja), egyszóval a jó értelemben vett kezdőkkel, vagy nem nagyon tapasztalt vízitúrázókkal 9:30-kor, a tényleg kifejezetten rutinos vízitúrázókkal 10:00-kor. A találkozás helyét e-mailben elküldjük.  

 

 

Ha van nálatok tejtermék, hús, stb., azt érdemes a találkozás előtt a szállásotokon hűtőszekrénybe tenni, és már romlandó élelmiszer nélkül jönni a "bázisra. Gyors üdvözlés után el lehet menni mosdóba, majd a felszerelés kiosztása és a hajók vízre tétele után a kenuzással most ismerkedőket kenus 'ördögökké' varázsoljuk.

Amíg minden legénység megtanulja a kormányzást, ill. a hajó irányítását, a tapasztalt kenusok bemelegítenek, ill. a biztonság kedvéért a rutinos profikat is megnézzük, hogy esetleg tudunk-e adni jó tanácsot. Amivel csak lehet, fokozzuk a biztonságot.
A kenuzás megtanulását követően ismertetőt tartunk, közben naptejezzetek, majd bepakolás és ismételt wc után "leltározunk", hogy semmi ne maradjon a parton / kocsiban (k
érjük alaposan és akár többször is nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot"majd 11:00-kor indulunk. Azonnal show time, a nagyon spéci Gemenc-hangulat, a Felső-Tiszára hajazó galériaerdők, és zöldár idején az "ikonikus" erdőben evezés vár rád. 


vizitura-gemenc-csaladi-kenutura.jpgAttól függően, hogy mennyit örömködünk az ártérben a fák között, 8-10-12-14-16 km-t teszünk meg az eszementen békés, ha csendben evezünk, szarvasos, vaddisznós, őzes Vén- és Cserta-Dunán és térségében. Meg fog szakadni a szíved, de a tempó és a megállások függvényében 3-3,5 óra múlva újra nyílt vízen és a Dunán vagyunk. Leevezünk az indulási pontra, ahol a nap során ingyen és biztonságban parkolt a kocsid. 

Természetesen Baján vagy Baja környékén mindenki ott vesz ki magának szállást, ahol tetszik és jólesik. A szálláskeresés a booking.com segítségével kb. 30 mp. lesz.  

 

 

2. napi vízitúra: Gemenc-ártér vízitúra
2014.07.20-vizitura-kenutura.jpgHa kétnapos Gemenc-túrára jöttetek, és már tegnap is voltatok kenuzni, 9 órára gyertek ki az első napon már egyeztetett helyre. Ha valaki egy kétnapos vízitúra második napján kapcsolódik be a kenuzásba (lehet!)akkor természetesen kérjük, hogy Te / Ön is 9-re érkezzen az e-mailen elküldött helyre. 

 


20140613_kenutura-evezes.jpgRövid kisvasutas zötykölődést, és a kormányzás / kenuzás megtanulását követően naptejezés, bepakolás, wc-látogatás és a vízre szállás után hamarosan a Rezéti-Dunán, pontosabban a Rezétit övező erdőben szlalomozunk. Vadregényes helyen állunk meg ebédelni, eszement helyeken kenuzunk.  


Ha nem késtünk, akkor (és elvben) 15:16-kor szomorú búcsú, viszontlátásra akár már a nyáron valamelyik másik vízitúránkon .....

 

 

 

Hívj / hívjon +36 209 342 760, vagy küldj(ön) e-mailt: szigetkozvizitura@yahoo.com 
(Nem tévedés, a gemenci vízitúrákhoz is nyugodtan használd a szigetkozvizitura kezdetű e-mailünket)

 

 

A Gemenci vízitúrák díja
 

 

Egyedi vízitúra Gemencen 
Testre szabott vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 

 

 

Jelentkezés a gemenci vízitúrára és a kenutúra díjának utalása: 
Jelentkezés a gemenci vízitúrára az innen 
letölthető jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com). 

A jelentkezést követően - ha van helyünk - 24 órán belül visszaigazolást küldünk. A visszaigazolás utáni napon vagy a visszaigazolást követő 2. napon kérjük a vízitúra díjának (át)utalását. Csak a vízitúra díja utalandó, és - ha lesz -  a 2. napi kenuszállítási díj és erdei vonatjegy díja helyben fizetendő. Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba az irányítószámot nem elfelejtve, kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét és a gemenci vízitúra időpontját beírni. A túrára jelentkező nevét az amúgy is szűkös megjegyzés rovatba NE írd be, felesleges, hiszen eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy honnan jön egy utalás, ráadásul elveszi a nagyon kevés karaktert engedő mezőben a helyet. Tehát például azt írd be, hogy: 


4485 Nagyhalász, Kossuth u. 4. 

 2018. április 21-22.