Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lajta vízitúrák

lajta-tura-004-2011-www.szigetkozvizitura.hu.jpgLajta vízitúra - ha vadregényes vízitúrára vágysz! 
A Lajta kalandos, a Lajta zseniális. A Lajta az osztrák szakaszon a magyar határig huncut folyócska. Fontos a kormányzás, mert a sodorvonal bokrok, fák alá visz és ott bizony borulhat a kenu. Ezért szívesen megtanítunk kormányozni (lásd lejjebb a kezdőknek szóló részt). A lényeg, hogy teljesen kezdőként a Lajtán nem szabad hajóba ülni, akik viszont tudnak kenut vagy kajakot kormányozni, azoknak a Lajta fenséges.  

Időjárás
Ha a túra indulása előtti 8. napon a meteorológiai előrejelzésekből azt látjuk, hogy vacak idő lesz, akkor a vízitúrára befizetett pénz nem vész el, hanem - tádááááá - két alternatív vízitúrát ajánlunk fel!Lajta-turnusok és egyedi (testre szabott) Lajta-vízitúrák
lajta-tura-006-2011-www.szigetkozvizitura.hu.jpgA Szigetközbe, a Mosoni-Dunára bármikor tudtok hozzánk jönni, mivel minden nap indítunk vízitúrákat. A Lajta viszont speciális eset. 
A Lajta vízitúra akkor indul, amikorra egy kisebb társaság megrendeli.
Egyedi ajánlatunkat az útvonal, az időpont és időtartam, a szállás, étkezés, szállítási igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Lehet kérni étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben.
 


Utazás? Ahogyan szeretnétek! Lajta kenutúra akár autóval, akár vonattal. Szállás? Tőletek függ. Lehet sátorral és hotellel is, lehet startolni minden nap a magyar oldalról, és a sógoroknál is lehet maradni.

A Lajta-túrákon kizárólag úszni tudó vízitúrázók vehetnek részt.

"Kezdő vagyok, mehetek?"
Szeretnél a Lajtán vízitúrázni a többiekkel, akik gyakorlottak, de te még nem vízitúráztál? Semmi gond, megtanítunk hajózni.
Gyere el a szigetközi vízitúráinkra és profit faragunk belőled. Minden nap vannak kenutúráink, minden vízitúrás napon van délelőtt oktatás, minden késő délután szívesen tanítunk, mivel a Lajtán kezdőként nem lehet vízre szállni. A következőkben - ötletadónak - bemutatjuk 2 napos túránkat. Ehhez képest lehet jóformán bármit változtatni.

0. nap: Javasolt érkezés az indulás előtti délután/este 
Semelyik más túránkon nem indulunk "hajnali" 9-kor, de a Lajta-túrán igen, hiszen a vízre szálláshoz átmegyünk Ausztriába.
Így ha valaki Budapestről vagy az ország keleti feléből jön a Lajta vízitúrára, érdemes már a "nulladik" napon befutnia, és megejtenie a beköltözést, hűtőszekrénybe pakolást, ha pedig sátrazik, a sátorverést.  Meg lehet szállni Mosonmagyaróváron, Hegyeshalomban, Rajkán, a mi támaszpontunk Dunaszigeten van, itt javasolunk vendégházakat és azok udvarát a sátrasoknak, ill. jó panziót, kempinget, ill. wellness hotelt is.
Budapestieknek a legegyszerűbb egyébként a vonat. Aki vonattal jön, az a Bruckkal (teljes neve Bruck an der Leithe) egybeépült Bruckneudorfba mehet közvetlenül Mosonmagyaróvárról vonattal és a vasútállomás "alatt" a Lajta-parton találkozunk.

 

1. nap: Vízitúra Bruckneudorf és Zurndorf között
09:00 A vonatosok vonattal ugranak ki Bruckneudorfba (Királyhidára) az autósok esetén telekocsi rendszerben indul a konvoj Ausztria felé.
Ausztriában menet közben megállunk, a túravezetők autóit Zurndorfban hagyjuk, majd megyünk tovább Bruckneudorfba.
10:15 Érkezés Bruckneudorfba
10:30 Vízreszállás
12:00 Deutsch Haslau
14:00 Potznneusiedel
15:00 Gattendorf
16:30 Zurndorf, kiszállás. Szállás a sátrasoknak Zurndorban a kijelölt táborhelyen oder im Hotel:). Természetesen haza is lehet ugrani a magyarországi szállásra, kinek mi a szimpatikus megoldás.
A hazajövőknek érkezés Mosonmagyaróvárra, Dunakilitibe, Dunaszigetre, Rajkára, stb. attól függően, hogy hol vettetek ki szállást 18.00 körül.
A nap során "hölgyek jobbra, urak balra" diszkrét wc-szünet, a dohányosoknak cigaretta szünet, kiszállás a nap során van sok, nyugi :)!

 

 

2. nap: Vízitúra Zurndorf - Mosonmagyaróvár
09:00 Ha valaki hazajött, akkor a vonatosok ismét vonattal, az autósok pedig újfent telekocsi rendszerben indulnak konvojban Ausztria felé
09:30 Érkezés Zurndorba
10:00 Vízre szállás
12:00 Ebéd (önellátó)
16:30 Érkezés Mosonmagyaróvárra, a vízitúra vége
Kiszállás, wc-szünet van sok, nyugi!! 

 

Túradíjak

Jelentkezés és fizetés:
Elfogadott ajánlat esetén jelentkezés a vízitúrára az ajánlathoz csatolt 
jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com) és a túradíj átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük a létszámot és a túra időpontját beírni, viszont mást NE írj oda. (Pl. 12 fő, 2015. 08. 13-14.)