Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


R osztálykir

Rába vízitúrák iskoláknak, osztályoknak, diákcsoportoknak! 
Táborokat szervező pedagógus kollégák, edzők figyelmébe! 


Frenetikus vízitúrák egyetemi csoportoknak, gimiknek és általános iskolai osztályoknak. Igény esetén teljes körű programok, gyalogtúrákkal, kerékpár-túrákkal kiegészítve. 

Napközben vízitúra vagy (pl. népitánc, jóga, karate, kosárlabda stb. tábor esetén) a nap egy részében vízitúra. Szállás igény szerint. Lehet kérni egyszerű és megfizethető panziót és lehet sátrazni is. 
Lehet főzni is, ill. - igény esetén - megszervezzük az étkezést. 

Reggeli
securedownload-2.jpgEgy 15 fős lánycsapatnak egy edző kollegina a bundás kenyeret 5 kiló kenyérből, egy liter olajjal, 40 tojásból, a gyerekek bevonásával se perc alatt megsütötte, hozzá citromos tea és pár, literes tej kitéve. 15 főre kijön 5000 Ft-ból. Ha tőlünk kéri(te)k, a reggeli 790 Ft/fő/nap.

 


Ebéd
kenutura-vizitura-5.jpgA pedagóguskollégák kb. fele az osztálypénzből bevásárol, és szendvicsebédet dob össze reggel a gyerekekkel.
Pl. minden gyerek elkészíti magának az aznapi májkrémes vagy szalámis stb. szendvicsét, csomagolja és indulhat a nap. Továbbá az ebéd részben a gyerekek választása is lehet, mivel az állomáshelyekre kérhető ebéd. (1000 Ft) A rendelt és saját magatok által megoldott ebéd kombinálható is, tehát ti döntitek el, hogy hány napra kértek ebédet.

 


Vacsora
Lehet saját főzés; és tudunk mi is biztosítani, az ára ellenére kifejezetten JÓ és bőséges vacsorát (1000 Ft/nap/fő). Lehet kérni vacsorát csak bizonyos napokra is, mondjuk egy-két napra, a többi napon pedig közös a paprikás krumpli főzése bográcsban, lehet szalonnasütés...

A program a megrendelői igények függvényében alakul, ha azt kéri a testnevelő tanár kolléga, hogy tegyünk a napi programba 15*10 fekvőtámaszt, 3 km futást, 1 km úszást, tartsunk vízilabda edzést, azt is lehet, de ha az Őrségben kértek kerékpár-túrát - boldogan.  

 

Túradíj
A 3 napos vízi táborok díja étkezés nélkül: 8990 Ft/fő. A szervező (tanárok, edzők) részvétele ingyenes, 10 gyermekenként egy főnek. 

 

GYIK:

Általános iskolák közül kiknek javasoljátok a vízitúrát?
Egy Waldorf iskola, egy egyházi iskola felső tagozatosai közül is a legnagyobbaknak javasoljuk a vízitúrát, lehetőség szerint úgy, hogy 3 gyermekre jusson egy kísérő szülő, azon belül is. lehetőleg Apuka vagy férfi tanár.

Középiskolai korcsoportban csak gimnáziumi osztályokat fogadtok? 
Igen.
Miért csak gimnáziumokat? 
Sajnos olyan értékválság van Magyarországon, annyira képtelenek a pedagógus kollégák fegyelmezni a tinédzserkorú, nem egyszer börtönt járt diákokat, hogy inkább lemondunk a túráról, minthogy baj legyen.
A normális, kulturált, európai értékrend szerint élő gyerekeknek, iskolai csoportoknak lehozzuk a csillagot az égről, jó ízléssel vidámkodni végtelen mértékben lehet.

De a primitív agresszió nem a mi világunk, egy ponton nem tudjuk kezelni.
Igen, általánosítunk, és az általánosítás nekünk a legfájóbb, de valahogy definiálni kell, hogy kiket merünk a Rábán levinni és kiket nem.

Egy vízitúrán sok, az érzelmi intelligencia világába tartozó kompetenciára van szükség a gyerekek részéről.
"Átlagban" a nem gimisek a gimnáziumi diákoknál veszélyesebbek magukra és a hajóban ülőkre nézve.
A gimnazisták is nagyon heterogén társaság, de azért otthon és az iskolában átlagosan inkább megtanulták az együttműködés, konfliktuskezelés legelemibb tudnivalóit, jobban képesek figyelni, az instrukciókat nem fittyet hányva hallgatják és jobb eséllyel megértik.

 

Az otthoni másfajta szubkulturális mintákat hozókkal viszont a vízitúra nem a természet varázsának átéléséről, a "közelkerülésről", az "áramlásról", a vízi élővilág csodáinak felfedezéséről, a madárhangok és a csend meghallásáról, hanem fegyelmezésről, és a ki-csinál-őrültséget-rettegésről szól.
Egyszerűen nem lehet minden kenuba beültetni egy vízitúra-vezetőt meg egy rendőrt, mi azt szeretjük, ha nem kell felemelni a hangunkat, ha a gyerekek érdeklődőek, ha mindaz, amit mi imádunk megosztani termékeny talajra hull.

Magyarország tragédiája, hogy mi mint vállalkozók inkább eleve le is mondunk az árbevételről, de eljutott, pontosabban lejutott a társadalom abba a mélységbe, hogy a középiskolás korcsoportban a nem gimnáziumi pedagógusok ne is keressenek.  

 

Jelentkezés és fizetés: Jelentkezés a vízitúrára az akár e-mailben, akár telefonon (+36 209 342 760) kérhető jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (e-mail: raba_vizitura@yahoo.com) és a túradíj átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező nevét, a létszámot, a túra időpontját beírni. (Pl. Szigeti Virág, 34 fő, 2017. 06. 23-27.)