Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szigetközi vízitúrák (4 nap)

20170613_szigetkoz-vizitura-kenutura.jpgSzigetközi vízitúra - 4 nap meseországban. A 4 nap bármikor kezdhető.  
 

 

 

 

 

Bármikor, a hét bármelyik napján kezdhető, 4 napos, költözés nélküli (!) csillagtúra. Csak annyi a dolgotok, hogy délelőtt kijöjjetek az a vízre szállás helyére, Dunakilitiből indulunk.
20150816_szigetkozvizitura-www.vizitura.eoldal.hu.jpgAz autót minden nap a parton hagyhatjátok (biztonságos), megtanítunk kenuzni és 4 napig olyan élményben lesz részetek, hogy ihaj. A vízitúra minden napján más és más csodát fedezünk fel.
 
Mindig máshová evezünk, de az aznapi indulási kikötőbe térünk vissza.
 
 
1110.jpg
Biztonságos, gyermekes családoknak ideális, baráti társaságoknak zseniális, céges csapatoknak fenomenális :). 
A szállás igény szerint: sátor vagy vendégház, panzió, ill. wellness.

 

 

 

A 4 nap bármelyik nap kezdhető!! 
szigetkozvizitura-gyerkocosen.jpgHa lejjebb görgetsz, látod majd, hogy azokkal, akik még nem voltak a Szigetközben, minden hét adott napjain merre járunk. Válaszd ki a nektek legkedvesebb 4 napot. (Aki visszajáró vízitúrázónk, az tudja, hogy mindig újat mutatunk). Az első naposoknak mindig van evezés-oktatás.

Mivel Dunasziget és Dunakiliti kikötőiből hajózunk ki, szállást is itt érdemes foglalni. www.szigetkozvizitura.hu-dunaszigeti-tamaszpontunk.jpgDunaszigeten nagyobb a választék, jobb a strand, több helyen lehet vacsorázni.
A foglalást ránk is bízhatod és nekünk természetesen jobb, ha magad foglalsz, szinte mindegy, hogy hol foglalsz, ugyanis a távolságok minimálisak.

Mindkét bűbájos falucskában a kempingtől a vendégházon és panzión át a wellness, sőt golfhotelig minden kategória megtalálható.
Vendégeink körében népszerű két vendégház és azok udvarai, így azok is, akik a társaságon belül diam-szigetkoz-hotel-szoba-uj.jpgszobát, fürdőszobát igényelnek, és azok is, akik sátrazni akarnak, a számukra megfelelő szálláson vannak - és mégis együtt van a csapat. A sátrasoknak is van külön, kulturált vizes blokk és felszerelt konyha, benne óriási hűtőszekrények.
A hét bármely napján lehet kezdeni a 4 napot, bármikor be lehet kapcsolódni. 

 

 


Opcionális "nulladik" nap:
Már ekkor megejthető a szállásra beköltözés vagy sátorverés - és kezdődhet a móka, strandolás, a környék felfedezése, bevásárlás, főzés stb. Itt bemutatjuk az első alkalommal jövők hetének túráit, de még egyszer hangsúlyozzuk, hogy a 4 napot nem "kell" hétfőn, lehet bármely nap kezdeni, lehet a ti 4 napotok szombattól-keddig, csütörtöktől-vasárnapig, stb.

 

 

 

Hétfő: Vízitúra az Ördög-szigeti tavakhoz és azokon túl
szigetkozi-vizitura-dunakiliti-talalkozasi-hely-a-parton-www.vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpg10:00 Találkozás a most először vízitúrázó vendégekkel a képen látható ugráló fánál (a vízparton) Dunakilitiben a Vadvíz kempingben.
A felszerelés kiosztását követően se perc alatt megtanítjuk a kezdőknek az evezés csínját-bínját.


Találkozás visszatérő barátainkkal néhány perccel 10:30 előtt, 10:30-kor tájékoztató a vízitúráról, szabályok, wc, naptejezés. Fontos. A kenu ülésekre valami fenék alá valót hozzatok. Kispárna, szétvágott polifoam, összehajtott törölköző jól jön erre a célra, oktatas.jpgés kell spárga vagy ragasztó, hogy a helyén is maradjon. A profik egy "popsi" méretű hungarocell darabot hoznak erre a célra. 
 

 

11:00 Indulás a világ egyik legszebb tájára!
12:30 Ebédszünet árnyékban, az ebéd önellátó vagy meleg ebéd is rendelhető és pl. ordogsziget-gattyan-krisztina-uj.jpgegy szarvaspörkölt a "világ végén" terem. 
13:00 Az Ördög-szigeti tórendszer bejárása, fürdés a kristálytiszta tavak egyikében, amely nyáron melegebbre melegszik mint a Balaton 
14:00 A Titkos-tó
14:30 Az izgalmas tórendszer felfedezése után egy kis játék
15:30 Indulás a Szigetparti bukó felé
16:00 Kikukkantunk az Öreg-Dunára, ha van rá igény, átsuhanunk a szlovák oldalra és felsétálunk a Felvíz-csatorna legszélesebb pontjához
16:30 Ismét egy "itt a madár sem jár" Szigetközi ágban, ügyeseknek pontyfogás kézzel és indulás haza 
17.30 Érkezés Dunakilitibe

 

 


Keddi vízitúra: Kék lagúnák
1110.jpg10:00 Ha van először vízitúrázó, és a túrába becsatlakozó vendég, akkor kérjük, hogy ők 10 órára jöjjenek, egyébként   rutinos csapattagokkal randevú fél tizenegy előtt pár perccel10:30 Indulás Dunakiliti Vadvíz kempingből
11:00 Mai első "speedünk" a Csökös-ág
11:45 Az Öreg-Duna 
12:15 Belépünk a Csallóközbe és itt olyan, de olyan csodák várnak rád - mint a Szigetközben vagyis az elképzelhető maximum
13:30 Ebédszünet
13:30 Újra a vízen
15:30 Ismét itthon
15:45 A Görgetegi-bukó
16:15 Érkezés az indulási kikötőben hagyott autóitokhoz

 

 


Szerda: A Csökös-ág és a Cikolai zegzugok
a-csokoson.jpg10:00 Találkozás a becsatlakozók közül azokkal, akik még nem ültek kenuban korábban, nekik tanítás, majd mindenkinek napi tájékoztató. Wc, naptejezés stb. után
10:30 Indulás Dunaszigetről

11:30 A világ egyik legvadregényesebb vize: a Csökös-ág
13:30 A Revolver és a Paducos ágak között át "az észak-nyugati átjárón" - olyan csodát fedezünk fel, hogy az szavakkal leírhatatlan 
17:00 Érkezés Dunaszigetre (a nap során lesz kiszállás bőven)

 

 

 

Csütörtöki vízitúra: Denkpál és a világ legszebb labirintusa
0680.jpg10:00 Ha van csütörtökön becsatlakozó és korábban még nem vízitúrázott vendég, kérünk 10 órára gyere, megtanítunk kenuzni, a tapasztaltakkal szokás szerint 10:30-kor találkozunk.

A nap során módosult tudatállapotba jutunk, transzba esünk, egy másik világban járunk. Énekelnek a madarak, zsong az erdő, csobognak az evezők, mégis csend van. A hangulat hihetetlen. A természet templomában vagyunk. A Jakabi-ágon fölöttünk összezár a lombkorona, sőt, mi is gyakran lehajlunk a behajló ágak alatt.

4-holgy-kenuban.jpgLogisztika és a szokásos rituálé, készülődés, bemelegítés, naptejezés, vízfeltöltés, wc stb. után indulás Dunaszigetről
12:00 A gyönyörűséges Jakabi-ág
13:00 Ebéd a Barkási-hídon, folytatjuk a leírhatatlant
17:00 Érkezés Dunaszigetre

 


Pénteki kenuzásunk: Best of Szigetköz
szigetkozvizitura20150816_132549-1-.jpg10:30 Indulás Dunakiliti Vadvíz kempingből
11:20 Rudi- és a Szigetelő-ágak, majd egy zátonytól a romantikus lelkek úszva mehetnek (levitethetik magukat a sodrással) Doborgazig!
13:30 Schissler-áteresz 
13:45 Ebédszünet
14:30 Újra a vízen
15:30 A Görgetegi-bukó
16:30 Érkezés Dunakilitibe

 

 

Szombati kenutúra: A világ 8. csodája
helenanal-szucsiek.jpgA kristálytiszta vizű Helenaszigeti tavak, a legbelső tóban a nagyon tiszta vizet igénylő édesvízi medúzák (nem csípnek és pindurkák)
Indulás a vízállás függvényében választott kikötőből, ami 95% valószínűséggel Dunakiliti

10:00 Találkozás a most először vízitúrázó és a saját túrájukat szombattal kezdő vendégekkel a Dunakilitiben a Vadvíz kempingben.

A felszerelés kiosztását követően se perc alatt megtanítjuk a csak néhány percig "kezdőkkel" a kormányzás, ill. evezés csínját-bínját.
Találkozás visszatérő barátainkkal néhány perccel 10:30 előtt,
12:30 A Helena-szigeti alsó tavak 
13:00 Ebéd
13:30 Újra a vízen, az Északi Helena-tavak felfedezése, akinek kedve van, azoknak egy kis úszkálás 
17:00 Érkezés 

 Vasárnap: Vízitúra a tejfalusi ágakban
csalanosi-uj.jpgIndulás a vízállás függvényében választott kikötőből, ami 98% valószínűséggel Dunakiliti
Találkozás a most kezdőkkel 10-kor, a már rutinosakkal 10:30-kor, wc, naptejezés, tájékoztató után indulás. 
11:15 Egy eldugott világ: a Csalánosi-áteresz, "zöld gyepen" evezünk, a békalencsétől itt nem látjuk magunk alatt a vizet. 

szigetkozvizitura20150821_160717-1-.jpg12:45 Ebéd árnyékban (önellátó vagy rendelt)
13:30 Hol vagyunk? Ez a Pantanal vagy a Rudi-rét?
14:30 Jacuzzi a természetben
15:00 Felső-Sebes
16:00 Érkezés a kempingbe, bár külön nem tüntettük fel a kiszállásokat, de lesz bőven!

 

Szigetközi vízitúra díjak
 

 

Hívj  (+36) 209 342 760, szigetkozvizitura@yahoo.com
 


Testre szabott vízitúra a Szigetközben 
Egyedi vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk minőségi vacsorát, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben.

 

 

Jelentkezés és fizetés:
Jelentkezés a szigetközi vízitúrára az innen letölthető 
jelentkezési lap kitöltés után visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com) és a túradíj átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük (irányítószámmal!) a számlázási címet és a túra időjét beírni. (Pl. Szigeti Virág, 8 fő, 2017. augusztus 7-11.)