Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vízitúra-vezető képzés

vizitura-vezeto-kepzes-vizitura-vezeto-tanfolyam-2015-101.jpgVízitúra-vezető képzés kétszer 2,5 napban, majd "első körös vizsgák", végül gyakorlat és gyakorlati vizsga max. 5 napban. Vízitúra-vezetői tanfolyam akár "visszanyerhető" tandíjjal*!

 

 120 órás vízitúra-vezető képzésünk képessé tesz szigetkozvizitura.hu-kenutura-vizitura-betanulas-01.jpgvízitúrák tervezésére, szervezésére, irányítására és vezetésére. Megtanítjuk a vízitúrák vezetésének csínját-bínját. Ha még nem tudsz, megtanulsz kajakozni és kenuzni, ha már tudsz, még jobb leszel. Hazánk legszebb vízitúra-terepeiből ismerhetsz meg legalább kettőt, a gyakorlatot is ide véve akár hármat. Pl. a Szigetköz labirintusait, a Tisza-tó útvesztőit, és lehet, hogy a gyakorlat során a Túron vagy a Tiszán vagy a Hernádon kanyarogsz.Az áramlástantól a felszerelésismereten át mindent megtanítunk neked. Megtanulod, hogy mikor, mit és hogyan mondj, megtanulsz kenuzást tanítani. És persze sok izgalom is vár rád, pl. szimulálsz borulást part mentén és lesz borulásgyakorlatod olyan helyeken is, ahol mindent a vízben kell megoldani, hozol majd ki "fuldoklót".

 

Regisztrált felnőttképző intézmény vagyunk, 
Magyarországon kizárólag nekünk van az új felnőttképzési törvény szerint engedélyezett "train the trainer" képzésünk. Ahogyan felkészítjük a leendő trénereket, oktatókat, felnőttképzőket arra, hogy ők HOGYAN tanítsanak, úgy tanítjuk meg neked, hogy hogyan oktasd a kenu kormányzását... 
Nem 
vizitura-vezeto-kepzes-vizitura-vezeto-tanfolyam-2015-102.jpgcsupán az egyetlen vízitúra vezetői tanfolyamot hirdető és az engedélyezett felnőttképző intézmények körébe tartozó oktatócég vagyunk, tudunk is oktatni, tanítani. Majdnem 20 éves, tréneri és felsőoktatásban szerzett oktatói tapasztalatunk párosul két évtizedes vízitúra vezetői tapasztalattal. A bentlakásos képzések helyszínei változnak, a leggyakrabban a Szigetköz és a Tisza-tó. 
A gyakorlat(ok) helyszíne vagy a Bodrog(zug) vagy a Tisza vagy a Túr vagy a Szigetköz vagy a Rába vagy a Hernád.   

 

  

Képzésünk gyakorlatias és készséggel megosztjuk vizitura-vezeto-kepzes-vizitura-vezeto-tanfolyam-2015-100.jpgtudásunkat. Nem vagyunk féltékenyek ismereteinkre. Egyetlen derék versenytársunkkal szemben nálunk nem arról szól az oktatás, hogy a legfontosabb ismereteket, hogyan NE tanítsuk meg, mondván, hogy a holnapi konkurenciát túlságosan ne tanítsuk ki. Nekünk érdekünk, hogy szuper legyél, ugyanis csak az elvarázsolt vendég jön vissza és lehet, hogy te is az "arcunk" leszel.

 

Felmérjük a tudásodat, a korábban megszerzett kompetenciákat beszámítjuk.

 


Kiknek szól a képzés?

Mindenkinek, aki szeretne vízitúrát vezetni. Hölgyek vizitura-vezeto-kepzes-vizitura-vezeto-tanfolyam-2015-103.jpggyertek nyugodtan, Kanadában több a női vízitúra-vezető, mint a férfi. Akik nagyobb csoportot szeretnének vízitúrára vinni, hiszen kötelező 10 egység felett a vízitúra-vezető jelenléte. És a jogszabálytól függetlenül. A hobbiból vízitúrázó testnevelő kollégáknak nem javasoljuk, hogy saját szakállukra hozzák le a gimnáziumi osztályukat a Murán, a Dráván, a Hernádon, a Rábán, hogy csak úgy elinduljanak a Szigetközben. Terepismeret és képzettség nélkül vágjanak neki egy vízitúrának. Dr. Sulyok-Papp Márta rutinos vízitúrázó, Balatont sokszor átúszott tanárnőnk a a Jegenyési-bukónál halt meg. Rengeteg hely van a hazai vizeken is, ahol ha rosszul döntesz, abból nagy baj lehet.
 

Fokozatosság

 • A képzés a "nulláról" indul, a jelentkezéskor még evezni sem kell tudni, fokozatosan haladunk
 • Koncentrált, napi 12 tanórás, minden fontos túravezetői tudnivalóra kiterjedő képzésünk  "bentlakásos". 24 óra elmélet és 96 óra gyakorlat, de a gyakorlati oktatás során is rengeteg "elméletet" izgalmas körülmények között tanulunk meg.
 • Nálunk nincs mekegő előadó 6 power point dián 23 hibával, ami csak azért nem zavaró, mert rég senki nem figyel, a teljes előadás halálosan unalmas és a mondanivaló irreleváns


A sikeresen vizsgázók tanúsítványt szereznek

 • A vízitúra-vezetői vizsga, komplex, a vízitúra-vezetés minden fontos feladatára kiterjedő megmérettetés. 
 • Nincs, "éppen nem nézünk oda" - mondjuk így - "jószívű" vizsgáztatás, emberéletekről van szó és egyébként is, csak akkor jelentkezz, ha egyetértesz azzal, hogy a vendég tökéletes vízitúrát kell, hogy kapjon, hiszen ő sem szakadt pénzzel fizet (átvitt értelemben)
 • Minden tárgyból van pótvizsga, egy tárgyból egy pótvizsga van
 • Kivételes és igazolt esetben (ne adj isten tragédia a családban stb.) két pótvizsga engedélyezhető. A második pótvizsgát olyan körülmény, állapot igazolása esetén engedélyezünk, amely alapvetően befolyásolhatta az első pótvizsga eredményességét. Sikertelen pót/utóvizsga után javasolt a képzésre történő ismételt jelentkezés, ha akkor sem sikerül a vizsga, akkor nem javasoljuk a vízitúra-vezetést.  
 • A képzés második fele gyakorlat, "élesben" vízitúrákat vezetsz, és a legvégén bíráid részben a vendégek, az általad vezetett túrázó ügyfelek
 • Ha tudunk - nem garantáljuk - akkor a gyakorlat és a vizsga vonatkozásában több opciót jelölünk meg. Jó esetben tehát választhatsz, hogy mondjuk a Szigetközben X időpontban vagy a Túron Y vagy a Tisza-tavon vagy .... Y időpontokban lesz a gyakorlatod és gyakorlati vizsgád (maximum 5 napban). Még egyszer hangsúlyozzuk, hogy a vizsga helye és ideje vonatkozásában nem ígérjük, hogy lesz választási lehetőség, de törekszünk rá, hogy a szabadságodhoz, munkabeosztásodhoz a lehető legjobban illeszkedjen a képzés. 


   

Miért hiánypótló a képzésünk?

 • Magyarország egyetlen olyan engedélyezett felnőttképző cége vagyunk, amely vízitúra-vezetői oktatást tart, tanfolyamot kínál
 • Oktatásunk minden fontos vízitúra-vezetési készségterületre kitér
 • Mert nekünk fontos, hogy jól csináld majd a vízitúra-vezetést, hiszen lehet, hogy a tanfolyam után is sok éven át együttműködünk
 • Mert 20 éve vezetünk vízitúrát, felbecsülhetetlen tapasztalatunk van 
 • Mert koncentrált a képzés. Tudásfelmérés után 2-szer két és fél napon keresztül hiperintenzív tanulás, majd 5 nap gyakorlati vízitúra vezetés
 • Izgalmas az oktatás
 • Tudunk tanítani. Vezető oktatónk olyan túravezető,  tréner, évtizedes felsőoktatási gyakorlattal, pedagógiai és andragógiai tapasztalattal rendelkezik. Aki 1993-ban vezette első vízitúráját, nyaranként csapatépítéseket facilitál, még novemberben is a vízen van, privátban kajak- és kenumaratonok rendszeres résztvevője, 2015-ben a Szigetközi tájevező verseny győztese fK1-ben. 
 • Olyan tapasztalatokat is megosztunk a vízitúra vezető képzésen, amelyet más tanfolyamokon "nem szoktak" kimondani. 

   

* Mit jelent az, hogy "a tanfolyam díja akár visszanyerhető"? 
 

 • Alkalmi megbízást vagy vállalkozás szerződéses felkérést kínálunk a túravezető képzésen legelhivatottabbaknak, legjobbaknak. 
 • Izgalmas feladatot, túravezetői munkát, hajókat, felszerelést és csoportot kapsz. Aztán hajrá, vezess vízitúrát! Pénzt ér neked ha jól teszed, amit egyébként is imádsz és szeretsz.
 • Akár legyél te is olyan vízitúra-vezető, aki a főállása mellett a nyári szabadságát péntekenként és július utolsó két hetében veszi ki, azaz a nyáron minden péntek-szombat-vasárnap és a szezon csúcsán vízitúrákat vezet.


Képzésünk elméletre épülő gyakorlati képzés

 • Fogsz tanulni "elméletet" is, de azt érdekesen, a gyakorlattal párhuzamosan tanulod meg.
 • Az alapokkal kezdünk, (felszerelés, evezés...) a kezdetektől fogva részt veszel vízitúrákon és az oktató-túravezető felügyelete, irányítása mellett, az ő segítségével sajátítasz el mindent, a résztvevők üdvözlésétől, a felszerelés kiosztásától, a túrázók játékos kalauzolásán át (milyen találós kérdéseket teszünk fel a vízen), a kenu trélerre kötéséig, a jelentkezési lapok menedzseléséig a millió részletet mind-mind a gyakorlatban sajátítod el.
 • Ha figyelsz, gyakorolsz, lesz megérdemelt tanúsítványodhozzáértő vízitúra-vezető leszel

   

*A tanfolyam díja akár visszanyerhető=
vizitura-vezeto-kepzes-vizitura-vezeto-tanfolyam-2015-104.jpgHa "bejövünk" egymásnak, alkalmi megbízást kínálunk a legjobb túravezető(k)nek. Izgalmas feladatot, felszerelést és csoportot kapsz. Vezess vízitúrát! Akár legyél te is olyan vízitúra-vezető, aki a főállása mellett a nyári szabadságát péntekenként, július utolsó két hetében és aug. 20-i héten veszi ki, magyarul minden péntek-szombat-vasárnap és a szezon három legerősebb hetében vízitúrákat vezet.


Képzésünk elméletre épülő gyakorlati képzés

Fogsz tanulni "elméletet" is, de érdekesen, a gyakorlattal párhuzamosan tanulod meg.

Az alapokkal kezdünk és az oktató-túravezető türelmes felügyelete, irányítása mellett, az ő segítségével sajátítasz el mindent, a résztvevők üdvözlésétől, a felszerelés kiosztásától, a túrázók játékos kalauzolásán át (milyen találós kérdéseket teszünk fel a vízen), a kenu trélerre kötéséig, a jelentkezési lapok menedzseléséig a millió részletet mind-mind a gyakorlatban sajátítod el.

 

Ha sikeresen vizsgázól, lesz megérdemelt tanúsítványod a vízitúra-vezető képzés elvégzéséről

 

Kérdéseidre készséggel válaszolunk: info@mediacomm.hu vagy 06 209 342 760.

 

Vízitúra-vezetői tanfolyam 2018-as tanévének tematikája és időbeosztás

A részvételi feltételek

 

A vízitúra vezetői képzés részvételi díja


Jelentkezés a vízitúra vezetői képzésre

 

Csoportos vízitúra vezetői képzés cégnek, kempingnek, iskolának

 


Jelentkezési határidő: a jelentkezés folyamatos, de késői jelentkezést a honlapon feltüntettek szerint felár(ak) mellett fogadunk el.